Coschappen voor dierenartsen bij AniCura

Zoek je een leuke plek om coschappen te lopen, waar je veel praktijkervaring op kunt doen? Om jou zo goed mogelijk te begeleiden werken we bij AniCura met een speciaal protocol voor extern onderwijs.

Coschappen bij AniCura met EO-protocol

Een deel van het klinisch onderwijs voor bijna afgestudeerde dierenartsen wordt georganiseerd met 'Extern Onderwijs’. Hierbij loop je als coassistent voor acht weken mee in een kliniek ergens in het land.

AniCura vindt kennisuitwisseling belangrijk en draagt hieraan graag bij door plekken voor coschappen aan te bieden. Onderaan deze pagina staan de klinieken die deze plekken kunnen aanbieden.

Bij het aanbieden van de coschappen werken de meeste klinieken van AniCura met het eigen protocol voor extern onderwijs (EO-protocol). Hier lees je meer over het protocol.

AniCura’s protocol voor extern onderwijs

Met het protocol zorgt AniCura ervoor zorgen dat de coassistent voldoende praktische ervaring, inzicht en zelfvertrouwen krijgt zodat een waarneming goed en zelfstandig kan worden uitgevoerd.

Dit vinden wij belangrijk omdat de coschappen voor velen de start is op de arbeidsmarkt. Het is daarmee de eerste kans om ervaring op te doen en een goede indruk te maken bij mogelijke werkgevers.

Om die reden maakt de sollicitatieprocedure ook deel uit van het protocol.

Coschappen diergeneeskunde lopen bij AniCura? Vind een kliniek in de buurt en neem contact op met de kliniek.

Protocol als kwaliteitscriterium getoetst en geborgd

Het protocol voor extern onderwijs is een officieel kwaliteitscriterium bij AniCura klinieken die deelnemen aan het EO. Dit betekent dat de uitvoering ervan extern getoetst en geborgd wordt. Dit is een hele zekerheid voor de coassistent, de Universiteit en AniCura zelf.

Niet alle AniCura klinieken doen mee

Het kan zijn dat je als coassistent een AniCura kliniek wilt bezoeken die niet vermeld staat in de lijst. Overleg dan even met de kliniekmanager of er toch mogelijkheden zijn.

AniCura klinieken waar coschappen mogelijk zijn

Bij de onderstaande AniCura klinieken kunnen studenten Diergeneeskunde terecht voor hun coschappen. Er is niet altijd plek. Neem voor meer informatie contact op met de kliniek.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd