Alle kattenrassen

We hebben een lijst met kattenrassen samengesteld om u te helpen de verschillende rassen te begrijpen en te beslissen welk type kat uw perfecte harige vriend kan zijn.

Doe de test!

Rassen

Abessijn

De abessijn is een kat als geen ander. Hij is intelligent, altijd op avontuur uit en zit vol energie en speelsheid. Een leuk en soms maf familielid die graag alle aandacht krijgt.

Lees meer

Bengaal

Bent u op zoek naar een intelligente en energieke kat met een mooi vleugje luipaard en de Aziatische jungle? Dan is de bengaal de juiste keuze voor u.

Lees meer

Blauwe Rus

De blauwe Rus is een mooi, slank en gespierd kattenras. Ze staan bekend om hun luxe, dichte, zilverachtige vacht en schitterende groene ogen. De blauwe Rus kan een beetje verlegen zijn, maar als u hem leert kennen, ontwikkelt u een diepe, liefdevolle en levenslange band.

Lees meer

Britse korthaar

Deze ronde en knuffelige teddybeer met zijn donzige vacht is een intelligente, waardige en aanhankelijke vriend. In het begin lijkt de Britse korthaar misschien wat afstandelijk, maar als hij u leert kennen, zal het uw beste vriend zijn.

Lees meer

Britse langhaar

De kalme, schattige en mollige Britse langhaar is dichte familie van de Britse korthaar. Ze lijken op elkaar in uiterlijk en karakter. Het belangrijkste verschil is, wat de naam al verklapt; de lange, pluche en dichte vacht.

Lees meer

Chartreux

De chartreux is een Frans kattenras die stil, schattig, vriendelijk en makkelijk in de omgang is. Deze pluizige kat is bekend om de strakke blauw-grijze vacht met een wollige textuur en helder koper of oranje ogen.

Lees meer

Cornish rex

De Cornish rex is een ras met een buitengewoon uiterlijk en interessante geschiedenis. Aan de ene kant is hij onafhankelijk, en aan de andere kant erg sociaal. Onthoud dat hij wel kwetsbaarder voor gezondheidsproblemen is door zijn uiterlijk.

Lees meer

Devon rex

Sommigen zeggen dat ze op een elfje lijken, anderen zeggen Kate Moss en weer anderen zien gelijkenissen met Yoda van Star Wars. Devon rex katten hebben een uniek uiterlijk, maar kampen hierdoor snel met verschillende gezondheidsproblemen.

Lees meer

Europese korthaar

Dit is een intelligente, aardige en liefdevolle kat. De Europese korthaar is perfect voor families en mensen die voor de eerste keer een kat nemen. Het is een vriendelijk en rustig ras dat zich snel aanpast aan nieuwe omgevingen. Natuurlijk is hij ook heel schattig, zacht en knuffelig.

Lees meer

Heilige birmaan

Sierlijk en elegant, met sneeuwwitte voeten, opvallend blauwe ogen en een gouden vacht die is aangeraakt door een godin. De heilige birmaan is het lieve lid dat elk gezin verdient.

Lees meer

Maine coon

De maine coon is een geweldig familielid met een lief en kalm karakter. Hij staat dan ook bekend als de grote vriendelijke reus. Het is misschien ook het grootste kattenras van allemaal.

Lees meer

Neva masquerade

De neva masquerade is een prachtige kat met een lichte vacht waarbij zijn poten en kop donkerder gekleurd zijn. Het is een aanhankelijk maatje met natuurlijk lang haar, een gespierd lichaam en borstelige staart die de impressie geeft van een kleine wilde kat.

Lees meer

Noorse boskat

Deze langharige kat komt uit het bos van Noorwegen en is perfect voor een gemiddeld actief gezin. Geef uw Noorse boskat in huis klimruimte en heel veel liefde, en u heeft de liefste vriend voor het leven.

Lees meer

Oosterse korthaar

Net zoals zijn voorouder, de siamees, heeft de Oosterse korthaar een intelligent en spraakzaam karakter, vol met nieuwsgierigheid. Het is een gezellige, liefdevolle kat die altijd voor van alles in is. Houd er rekening mee dat deze kat alle aandacht nodig heeft. 

Lees meer

Pers

De pers is een waardige en zachtaardige vriend en één van de oudste kattenrassen. Dit ras heeft wel veel verzorging nodig en kampt snel met gezondheidsproblemen.

Lees meer

Ragdoll

Heeft u ooit een kat op zijn rug zien liggen aan het voeteneind van het bed, met de poten gestrekt in elke richting en zijn hoofd over de rand gekanteld, alsof het ruggengraat in het midden gebroken is? Als u dat heeft gezien dan moet het een ragdoll zijn geweest. Deze flexibele kat is een geweldige, lieve vriend.

Lees meer

Siamees

De siamees is een intelligent, liefdevol en zeer spraakzaam kattenras. Deze nieuwsgierige, actieve en soms wat luidruchtige katten hebben veel aandacht nodig en kunnen veeleisend zijn.

Lees meer

Siberische kat

Omdat hij sociaal, lief en loyaal is, heeft de Siberische kat al duizenden jaren de harten van het Russische volk gestolen. Als u op zoek bent naar een geweldige familie kat met een speelse geest en lief karakter, is dit het ras voor u.

Lees meer

Somali

Vanwege zijn grote puntige oren, groen amandel-gevormde ogen en borstelige staart wordt de somali ook wel ‘de voskat’ genoemd. Het is een intelligente, elegante en speelse vriend die van aandacht houdt. U zult veel plezier beleven samen met deze schoonheid.

Lees meer

Sphynx

De haarloze sphynx kat is makkelijk te herkennen door zijn bijzondere uiterlijk. De grote oren, citroenvormige ogen en suède-achtige, gerimpelde huid maken de sphynx uniek in zijn soort. De sphynx heeft hierom wel veel verzorging nodig en heeft sneller gezondheidsproblemen.

Lees meer

Turkse angora

Bekend om hun lange, ballerina-achtige lichamen en zachte, zijdeachtige vacht, worden Turkse angora's beschouwd als nationale schatten in hun thuisland Turkije. Ondanks hun zachte uiterlijk zijn Turkse angora's eigenlijk speelse en intelligente katten die aanhankelijk zijn met hun eigenaren. Ze zijn vriendelijk en vastberaden.

Lees meer

Turkse van

De Turkse van is een actief ras dat dol is op klimmen, springen en ontdekken. Ze zijn aardig en aanhankelijk, vooral met hun geliefde familieleden. En verrassend genoeg is deze kleine kat een grote fan van water.

Lees meer

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd