Ons kwaliteitssysteem

Kwaliteit: wat betekent dat? Bij AniCura staat kwaliteit voorop. Wat betekent dit voor u en uw dier?

AniCura staat voor kwaliteit.

Niet de goedkoopste - wel de beste

Wat verstaan wij onder kwalitatieve zorg? Wij beseffen ons dat we niet altijd de goedkoopste zijn. Hoofdreden hiervoor is onze kwaliteit. Dat garanderen wij onze klanten dan ook graag op verschillende manieren. AniCura doet aan externe controles, (verplichte) nascholing van alle teamleden, probeert de bereikbaarheid en beschikbaarheid van dierenartsen zo breed mogelijk de maken en wij werken samen aan het verbeteren van de diergeneeskunde in Nederland over de gehele linie, via ontwikkeling van ons personeel, maar bijvoorbeeld ook door middel van het doen van onderzoek via het Research Fund of het bijdragen aan iets als een studie voor FIP bij katten.

In het AniCura-eigen kwaliteitssysteem gaan we met onze investeringen in ons personeel en in de toekomst een stuk verder dan de basis-eisen van de CKRD-registratie voor dierenartsen.

Kwaliteit bij AniCura - wat is dat?

Wij vinden dat de diereneigenaren en huisdieren recht hebben op de beste diergeneeskunde zorg. In Nederland bestaan grote verschillen op het gebied van kwaliteit van diergeneeskunde. Hierin proberen we onze klanten wegwijs te maken, bijvoorbeeld met onze Zorg Wijzer.

De ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde gaan hard. Om uw dier te helpen met de best mogelijke zorg werken we vanuit ons eigen Europese ontwikkelingsprogramma QualiCura continu aan de verdere ontwikkeling en verbetering van onze zorg. Daarnaast werken we met het Nederlandse Kwaliteit Management Systeem. Verderop leest u meer over dit systeem.

Opleiding en nascholing

Verplichte nascholing

De landelijke eisen in de diergeneeskunde vragen dit niet van ons. Maar onze mensen en hun kunnen zijn ons grootste goed en daarom zorgen we voor verplichte bij- en nascholing. Daarmee lopen we met onze medische kwaliteitseisen voorop.

Coassistenten en extern onderwijs

Coassistenten zijn de toekomst en daar dragen we graag aan bij. Ben jij student diergeneeskunde en op zoek naar extern onderwijs bij een dierenarts? Ga dan naar: Coschappen

Bekijk ook:

Kwaliteits Management Systeem (KMS)

Wat heeft uw dier en u als eigenaar aan ons Kwaliteit Management Systeem? En wat betekent deze controle voor onze klinieken? In deze video legt dierenarts en kwaliteitsmanager veterinair Annemiek van den Noort uit wat het Kwaliteits Management Systeem van AniCura voor u en uw dier betekent.

Medical Interest Group (MIG)

Kennisdeling en kwaliteit zijn belangrijke speerpunten van AniCura. Voor veterinaire kwaliteit hebben we de Medical Interest Groups (MIGs) in het leven geroepen, gedragen door heel AniCura, internationaal. Met deze toegang maken we de zorgkwaliteit nog beter. 

Wat is een MIG?

In een MIG wordt binnen een specifieke diergeneeskundig vakgebied besproken of gedeeld:

  • Diagnostiek en behandeling
  • Nieuwe onderzoeken en bevindingen
  • Casussen die bijzonder, moeilijk of ongebruikelijk zijn, voor advies en kennisdeling

Met MIG creëert AniCura een unieke toegang tot een groot netwerk van toonaangevende veterinaire experts. Elke Medical Interest Group staat open voor alle medewerkers van AniCura.

Ontwikkeling van diergeneeskunde

Door in ons personeel te investeren via bijvoorbeeld het Graduate Programme, maar vooral ACE, vanuit een zeer betrokken Learning & Development team, investeren we in de diergeneeskunde van de toekomst. Daarnaast hebben we binnen AniCura initiatieven lopen zoals het AniCura MIG congres, hebben we vaak nascholingen voor dierenartsen die openbaar bij te wonen zijn voor dierenartsen uit Nederland en Beglië. Ook investeren we in onderzoek, bijvoorbeeld via het AniCura Research Fund. Verder investeren we in onze faciliteiten, door technologiën te blijven ontwikkelen en door te investeren in de beste apparatuur op de werkvloer. Zie bijvoorbeeld: plaatsing hoogwaardige MRI AniCura Haaglanden. Deze apparatuur en daaraan gekoppeld ons zeer goed getrainde personeel zetten we actief in in de veterinaire markt, praktisch, maar ook via informatiedeling (zoals nascholingen). Zo helpen we naast onszelf de gehele markt: dier, diereigenaar en collega-dierenartsen die naar onze klinieken doorverwijzen.

Veelgestelde vragen

Lees meer

Meer over kwaliteit

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.