Alle hondenrassen

We hebben een lijst met hondenrassen samengesteld om jou te helpen de verschillende rassen te begrijpen. Per ras lees je meer over zijn achtergrond, eigenschappen en erfelijke ziekten.

Doe de test!

Rassen

Australian shepherd

De Australian shepherd, ookwel de Australische herder of Aussie genoemd, is een hondenras met veel energie. Als u bereid bent om veel tijd te besteden aan uw Australische vriend, krijgt u er veel liefde voor terug en een geweldig maatje erbij.

Lees meer

Beagle

De beagle heeft een ontzettend goede neus, houdt van eten en gezelschap. Dit ras is over het algemeen makkelijk in de omgang. Met een compact formaat en vrolijk karakter is de beagle één van de meest populaire hondenrassen voor gezinnen.

Lees meer

Berner sennen

De Berner sennen is een populair hondenras voor gezinnen. Het is een vriendelijk, aanhankelijk en intelligent familielid.

Lees meer

Border collie

Het meest intelligente ras op de wereld is de border collie. Met zijn unieke herders instinct en grote bereidheid om samen te werken, is dit ras een goede partner voor hondensporten en hoeden. Een perfect ras voor een actieve eigenaar. 

Lees meer

Cairn terriër

Bent u op zoek naar een vrolijke, nieuwsgierige en speels hond? Zoekt u eerder een maatje om samen lange wandelingen mee te maken en niet zozeer om op de bank te hangen? Dan is de cairn terriër misschien wel een goede match voor u.

Lees meer

Cavalier King Charles-spaniël

Met een sierlijk uiterlijk en een zachte uitdrukking is de cavalier King Charles-spaniël een populaire gezinshond. Het is een levendige, gastvrije en sociale hond. Wel heeft dit ras veel gezondheidsproblemen.

Lees meer

Chihuahua

De chihuahua is het kleinste hondje ter wereld. Maar voor een klein hondje heeft de chihuahua een groot hart. Hij is alert, slim en altijd trouw aan zijn eigenaar. Hij doet er alles aan om degene van wie hij houdt te beschermen.

Lees meer

Coton de Tuléar

De coton de Tuléar is een actief, sociaal en mooi ras dat oorspronkelijk uit Madagaskar komt. Het ras wordt ook vaak een katoenen hond genoemd, vanwege zijn zachte, witte en katoenachtige vacht.

Lees meer

Dalmatiër

Witte vacht met zwarte stippen. Wie kent de dalmatiër niet? Maar kent u ook zijn karakter? Of zijn behoefte aan bewegen? Leer hier de dalmatiër kennen. Past dit ras goed bij u?

Lees meer

Duitse herder

De Duitse herder wordt het meest gebruikt als hond door organisaties zoals de politie en het leger. En daar is een reden voor: het is een veelzijdig en leerzaam ras dat zowel bij het actieve gezin als bij de enthousiaste hondentrainer past. Met zijn prachtige uiterlijk en ongelooflijke werkethiek is het een geweldig trainingsmaatje.

Lees meer

Dwergschnauzer

Een klein hondje dat vol van karakter is. De dwergschnauzer is liefdevol, gelukkig, actief en meewerkend. Dit ras past bij de meeste gezinnen.

Lees meer

Engelse cocker spaniël

De Engelse cocker spaniël is een vrolijke, aanhankelijke en vooral kwispelende hond. Hij heeft een interessante geschiedenis van de jacht, maar is tegenwoordig één van de meest populaire gezelschapshonden ter wereld.

Lees meer

Friese stabij

De stabijhoun, ofwel stabij of friese stabij, is een lieve en intelligente jachthond. Hij komt uit Friesland en is daardoor een echt Nederlands hondenras. De stabij past goed bij een geduldige eigenaar, hij is namelijk wel een beetje eigenwijs.

Lees meer

Engelse setter

De Engelse setter is sociaal, speels en aanhankelijk. Als u een actief persoon bent, past dit ras misschien bij u. Door zijn jachtverleden speurt hij graag in de natuur.

Lees meer

Finse lappenhond

De Finse lappenhond, soms ook wel lappie genoemd, is een schattige hond met een sterk herders instinct. Dit komt vanwege zijn oude oorsprong onder de Sami's in Lapland. Als u op zoek bent naar een alerte en actieve vriend, dan is dit misschien de hond voor u.

Lees meer

Flatcoated retriever

De flatcoated retriever is een slimme, vrolijke en oplettende hond die veel beweging nodig heeft. Als u de energie en het geduld heeft die nodig zijn, zult u het een goede vriend en een uitstekende trainings- of jacht partner vinden

Lees meer

Franse bulldog

Zijn grappige en charmante kenmerken zijn moeilijk te weerstaan. Maar weet dat dit ras ernstige gezondheidsproblemen heeft. Doe altijd onderzoek en denk goed na voordat u een Franse bulldog neemt.

Lees meer

Golden retriever

De mooie, vrolijke golden retriever is een fantastisch ras als gezinshond. Met zijn vriendelijke puppy geest, grote liefde voor mensen en een mooie uitstraling, is de golden retriever begrijpelijk een populaire gezinshond.

Lees meer

Havanezer

De havanezer is een liefdevolle, kleine, harige hond. Het is een erg populair ras geworden. Met zijn speelse geest en toewijding aan het gezin, is het een geweldige hond voor veel gezinnen.

Lees meer

Hollandse herder

De Hollandse herder is een trouwe, slimme en actieve hond. Hij is inzetbaar voor gezin en organisaties. Lees hier meer over zijn achtergrond, karakter en activiteiten behoefte.

Lees meer

Jack russell terriër

De Jack russell terriër is halverwege de 19e eeuw in Engeland ontwikkeld om op vossen te jagen. Het is een levendig, onafhankelijk en slim hondje. Dit ras is charmant en trouw. Door zijn jachtinstinct is hij een beetje lastig om te trainen.

Lees meer

Kooikerhondje

Wat moet u weten over het Nederlandse Kooikerhondje? Hij is lief, vrolijk en slim maar heeft ook socialisatie training nodig. Lees hier of een kooikerhondje het goede ras is voor u.

Lees meer

Labrador retriever

Kortweg: de labrador. Een vriendelijke, gemakkelijk te trainen en sociale hond. De labrador is één van de meest populaire hondenrassen in Nederland en een favoriete gezinshond.

Lees meer

Mopshond

De mopshond is een gezelschapshondje dat veel liefde en aandacht van zijn familie nodig heeft. Let op, dit ras heeft veel ernstige gezondheidsproblemen. Daarom raden wij aan om voor een ander ras te kiezen.

Lees meer

Nova Scotia duck tolling retriever (toller)

Gevoelig, slimme jager en een echte speelkameraad. Dat is een Nova Scotia duck tolling retriever, ook wel toller genoemd. Past dit ras goed bij u? Lees hier meer over zijn achtergrond, karakter en de gezondheidsrisico’s.

Lees meer

Poedel

De poedel is één van de oudste hondenrassen die speciaal is ontwikkeld voor de jacht op watervogels. Het zijn levendige, actieve, schattige honden met gevoel voor humor. Wist u dat de poedel één van de meest intelligente rassen is van de wereld? Dit alles maakt de poedel tot een uitstekende gezinshond. 

Lees meer

Pomeriaan

De pomeriaan staat ook wel bekend als de dwergkeeshond. Deze kleine hond is actief en slim. Behalve dat hij donzig en schattig is, is hij een echte familievriend met waakhond instincten.

Lees meer

Rhodesian ridgeback

De rhodesian ridgeback is een gezinshond die wordt gekenmerkt door de strook van haar wat tegen de richting in groeit op zijn rug. Ridgebacks zijn geliefde honden waarvan de eigenaren erop voorbereid moeten zijn dat hij erg onafhankelijk is en graag jaagt op zijn prooi.

Lees meer

Rottweiler

De rottweiler, ook wel rottie genoemd, is een knappe en trouwe hond met een sterk waakinstinct. Tegenwoordig zijn ze populaire gezinsleden. Als u op zoek bent naar een nieuw familielid dat veel van u zal houden, is de rottweiler een goede keuze.

Lees meer

Samojeed

De samojeed is blij, lief en mooi. Een hond die u meteen wilt knuffelen als u hem ziet. Maar wat weet u van zijn behoefte aan activiteit? Leer hier verder om de samojeed beter kennen.

Lees meer

Shetland sheepdog

De Shetland sheepdog, ook wel bekend als Sheltie, is intelligent en behendig. Met een achtergrond als de rechterhand van de boer, is de Sheltie tegenwoordig een uitstekend familielid en superster in hondensporten.

Lees meer

Shih tzu

De shih tzu is een echte schat en zal uw beste maatje zijn. Het is een harige vriend die u overal volgt waar u ook gaat en graag met u op de bank wilt knuffelen. Het is wel goed om te weten dat hij veel gezondheidsproblemen heeft.

Lees meer

Siberische husky

De Siberische husky is een charmante en mooie hond met een interessante geschiedenis. Een actief mens die een vriendelijke en extraverte hond wil, heeft veel om naar uit te kijken met de Siberische husky.

Lees meer

Staffordshire bull terriër

De Staffordshire bull terriër is een coole, volhardende en actieve kleine hond die een uitstekende aanvulling is op het gezin. Met zijn puppy-geest en onbedwingbare levensvreugde is hij een vrolijke aanwinst voor de familie.

Lees meer

Teckel

De teckel is een populaire en geweldige gezelschapshond met een grote persoonlijkheid. Als u op zoek bent naar een energieke, speelse, eigenwijze en liefhebbende hond, dan is de teckel een echte aanrader.

Lees meer

Yorkshire terriër

Deze viervoeter, bekend om zijn mooie vacht, wordt gezien als een speelgoedhondje. Zijn persoonlijkheid is een pure terriër. De Yorkshire terriër is slim, nieuwsgierig en houdt van spelen. Ze staan ​​er wel om bekend dat ze vaak keffen. Als ze goed worden getraind, kruipen ze graag op uw schoot.

Lees meer

Whippet

Snel, lief en aanhankelijk. De whippet houdt ervan om bij zijn baasje te zijn en aandacht van te krijgen. Naast een rustig avondje op de bank is de whippet een groot liefhebber van rennen. Heel hard rennen.

Lees meer

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd