Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Onze expertises

Heeft uw dier een behandeling of onderzoek nodig? Wij gaan hierin een stapje verder dan de gewone dierenarts. Lees hier meer over onze uitgebreide kennis, nieuwste apparatuur en verdere mogelijkheden voor uw dier.

Expertises

Naast basiszorg bieden we veel expertise op het gebied van:

Bij AniCura Dierzorg Heikenszand krijgt uw dier de best mogelijke zorg van onze dierenarts-experts. Door de uitgebreide expertise, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts.

Interne geneeskunde

Heeft uw hond of kat moeite met plassen? Heeft hij of zij last van braken, diarree of vermagering? Interne geneeskunde gaat over alles wat te maken heeft met organen zoals de nieren, maag, lever en darmen.

Door onderzoek te doen zoals urineonderzoekbloedonderzoek en het maken van röntgenfoto's, komen we erachter waar de klachten vandaan komen. Zo komen we tot een juiste diagnose en behandeling.

Lees ook:

Orthopedie

Loopt uw hond of kat kreupel? Als uw dier pijn heeft bij bewegen is goed orthopedisch onderzoek aan de gewrichten belangrijk.

Onderdeel van dit onderzoek is het maken van röntgenfoto. In Heinkenszand kunnen we hoge kwaliteit digitale röntgenfoto’s maken. Indien nodig werken we nauw samen met enkele orthopedische specialisten. Zo kunnen we ook de kleinste afwijkingen vaststellen.

Sommige orthopedische ingrepen voeren we zelf uit, denk aan amputaties. Voor andere ingrepen verwijzen we u door naar goede specialisten.

Lees ook:

Dermatologie

Dermatologie gaat over huidziektes. Uw dier kan bijvoorbeeld last hebben van jeuk, ontstoken plekken of roodheid op de huid. In veel gevallen kan dit te maken hebben met een allergie voor bijvoorbeeld pollen, mijt of voedsel. Een allergietest geeft duidelijkheid over mogelijke allergieën.

Lees ook:

Laparoscopie

Soms is een kijkoperatie nodig om erachter te komen waar uw dier last van heeft. De dierenarts kijkt met een scoop met daarop een camera in de buik. Dit heet een laparoscopie. Van deze behandeling heeft uw dier weinig last, omdat de wond klein is. Hij of zij herstelt sneller dan bij een gewone buikoperatie.

Naast de kijkoperatie kan ook de sterilisatie bij uw hond gedaan worden met een laparoscopie.

Tandheelkunde

Stinkt uw dier uit zijn of haar mond? Is het tandvlees rood of ontstoken? Laat het gebit van uw dier één keer per jaar controleren door de dierenarts.

Gebitsproblemen kunnen namelijk erger worden en vervelende en zeer pijnlijke ontstekingen veroorzaken. Hierdoor kan uw dier niet alleen tanden verliezen, maar ook gezondheidsproblemen krijgen, bijvoorbeeld ontstekingen in organen.

Ook goede gebitsverzorging bij uw hond en kat is belangrijk. Hoe poetst u de tanden van uw hond of kat? Bekijk hier het filmpje.

Lees ook:

Oogheelkunde

Heeft uw hond of kat problemen met het oog? Bijvoorbeeld een oogzweer die maar niet herstelt? Dierenarts Justyna Karolewska heeft veel kennis over het onderzoek, de diagnostiek en de behandeling bij oogprobemen.

Wij hebben de apparatuur in huis om de binnen- en buitenkant van het oog van uw dier uitgebreid te onderzoeken. Dit zonder dat uw dier hier veel last van heeft. Zo helpen we met een juiste diagnose. Gelukkig kunnen veel problemen aan het oog eenvoudig verholpen worden, bijvoorbeeld met oogzalf of -druppels.

Soms is er een oogoperatie nodig. We bespreken dit dan met u en verwijzen u als nodig door naar een specialist op dit gebied.

Stressvrije opname

Een opname in de dierenkliniek kan erg stressvol zijn voor uw hond, kat, konijn of knaagdier. Onze kliniek heeft een uitgebreide mogelijkheid om dieren op te nemen in een zeer goed uitgeruste opnameruimte. Er is:

  • een aparte opnameruimte voor honden
  • een aparte opnameruimte voor katten, konijnen en knaagdieren

Om zo de rust voor de dieren zoveel mogelijk te verzekeren.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd