Tandheelkunde kat

Heeft uw kat gebitsproblemen, dan laat hij dat niet snel merken. Uw kat kan dan wel kampen met ernstige pijn. Gelukkig zijn er bij de dierentandarts veel behandelingen mogelijk om gebitsproblemen bij uw kat aan te pakken.

Lees ook: Tandheelkunde hond

Gebitsproblemen bij kat

Om gebitsproblemen bij uw kat te herkennen, zult u scherp op symptomen moeten letten: uw kat zal proberen pijn en ongemak te verbloemen.

Gelukkig zijn er bij de dierentandarts veel behandelingen mogelijk om - wanneer ze zijn vastgesteld - verschillende gebitsproblemen bij uw kat aan te pakken, zoals met:

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, daarom is de juiste gebitsverzorging voor uw kat belangrijk.

Laat u eens adviseren door uw dierenarts over tandenpoetsen bij uw kat tijdens de jaarlijkse gebitscontrole.

Symptomen gebitsproblemen kat

Heeft uw kat gebitsproblemen? Dan geeft hij wellicht de volgende aanwijzingen:

Laat uw kat bovenstaande klachten zien? Twijfel in dit geval niet langer en maak direct een afspraak bij de dierentandarts. De meeste katten laten echter helemaal niet zien dat zij pijn aan hun gebit hebben. 

Waarom een jaarlijkse gebitscontrole?

Laat uw dierentandarts daarom zeker elk jaar het gebit van uw kat controleren. Heeft uw kat eerder gebitsproblemen gehad, zoals gaatjes?

Kom dan om het half jaar langs voor een controle.

Uw dierentandarts kan u helpen bij de gebitsverzorging van uw kat. Katten blijven namelijk ook bij gebitsproblemen zoals gaatjes en tandenknarsen gewoon dooreten, waardoor u het niet in de gaten heeft.

Op de lange termijn worden de problemen van uw kat steeds groter, daarom is het belangrijk om eventuele problemen op tijd te ontdekken.

Behandeling gebitsproblemen bij uw kat

Een kat moet verdoofd worden om het gebit goed te kunnen zien en behandelen. 

De narcose helpt om goed in de bek van de kat te kunnen kijken en zorgt ervoor dat de kat geen pijn heeft tijdens de ingreep, omdat zelfs een kleine ingreep als het verwijderen van tandsteen kan irriteren.

Er is bijvoorbeeld geen andere manier om tanden te trekken, om tumoren in een vroeg stadium op te merken of tandplak grondig te verwijderen.

Wanneer tumoren te laat ontdekt worden, kan dit zelfs dodelijk zijn voor uw kat. Gebitsproblemen bij katten, zoals gaatjes worden in de meeste gevallen alleen ontdekt door een röntgenfoto te maken.

Ook daarvoor moet uw kat eerst verdoofd worden.

Voordelen en nadelen van het tandheelkundig behandelen van uw kat

Het is voor uw kat een enorme opluchting als een gebitsprobleem wordt opgelost. Ga maar eens na hoe vervelend het is als u zelf kiespijn hebt en u geen pijnstillers kunt innemen.

Gebitsproblemen bestaan bij katten meestal langer dan nodig zijn, omdat de baasjes bang zijn voor de narcose. Maar is dat wel nodig?

Neem eens contact op met uw Anicura-tandheelkundige dierenarts. We vertellen u hier graag meer over! 

Kosten van een gebitsbehandeling

De kosten van een gebitsbehandeling en van de narcose hangen af van de leeftijd en de gezondheid van de kat.

Daarnaast hangen de kosten sterk af van de eventuele afwijkingen die we vinden in het gebit.

Voor hechten, foto’s, extracties, aanvullende narcose en pijnstilling worden extra kosten in rekening gebracht. Uw kliniek kunt u hier meer over vertellen.

Neem contact op met een dierenarts

Denkt u dat de symptomen bij uw dier passen? Neem dan contact op met een dierenarts voor een consult.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd