Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Chirurgie bij AniCura Dierzorg Heinkenszand

Sommige operaties zijn ingewikkelder, waardoor er meer ervaring en kennis in chirurgie nodig is. Hiervoor verwijst uw dierenarts u door naar een ziekenhuis voor dieren. De ervaren chirurgen van AniCura Dierzorg Heinkenszand helpen u graag verder.

Heel professioneel, nemen de tijd, geven duidelijke informatie en zijn persoonlijk. Zowel artsen als assistenten, ook in de vervolgfase na een operatie.

Cassandra via Google Reviews

Chirurgie bij AniCura Dierzorg Heinkenszand

Onze dierenarts-experts weke delen chirurgie voeren operaties uit aan de weke delen. Dat zijn operaties aan alle organen of belangrijke structuren in de hals, borst, buik en het gebied rondom de anus en vulva.

Voor chirurgie aan botten en het zenuwstelsel kunt u terecht bij onze dierenarts-experts in  orthopedie. Onze dierenarts-chirurgen hebben ruime ervaring met onder andere:

De laatste kennis en moderne apparatuur

Bij AniCura Dierzorg Heinkenszand werken dierenarts-experts, die zich hebben toegelegd op weke delen chirurgie. Naast veel ervaring en kennis werken wij met de beste apparatuur om zo uw dier snel te helpen met de allerbeste zorg. 

Laparoscopie

Soms is een kijkoperatie nodig om erachter te komen waar uw dier last van heeft. De dierenarts kijkt met een scoop met daarop een camera in de buik. Dit heet een laparoscopie. Van deze behandeling heeft uw dier weinig last, omdat de wond klein is. Hij of zij herstelt sneller dan bij een gewone buikoperatie.

Naast de kijkoperatie kan ook de sterilisatie bij uw hond gedaan worden met een laparoscopie.

Wanneer naar de chirurg?

U kunt met een verwijzing van uw dierenarts terecht bij onze afdeling chirurgie. Uw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat wij uw dier behandelen. U kunt zelf ook uw dierenarts vragen of verwijzing mogelijk is.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Vragen of advies?

Twijfelt u, of heeft u vragen heeft over mogelijke operaties of kosten? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd