Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Fertiliteitsbegeleiding bij AniCura Dierzorg Heinkenszand

Is uw hond of kat meerdere keren gedekt en niet drachtig geworden? Verwacht u pups of kittens? Bij AniCura Dierzorg Heinkenszand vindt u hulp en begeleiding bij de voortplanting van uw hond en kat.

Dierenartsen Justyna Karolweska en Chantal Meere helpen u graag bij al uw vragen over fokken en voortplanting bij uw dier. Neem contact met ons op.

Als uw hond of kat niet drachtig wordt

Wordt uw hond of kat niet drachtig? Ook niet na een aantal dekpogingen? Onderzoek laat zien of er problemen zijn met de vruchtbaarheid van uw teef of reu.

Progesteronbepaling

Om erachter te komen of uw teef of poes een vruchtbare periode heeft, voeren we de test progesteron-bepaling uit. Bij de progestoron-bepaling onderzoeken we de hoeveelheid progesteron in het bloed van uw dier. De uitkomst van het onderzoek geeft aan wanneer de teef of de poes het meest vruchtbaar is en op welk moment zij het best gedekt kan worden.

Bij een reu of kater onderzoeken we de zaadcellen op vruchtbaarheid.

Andere vruchtbaarheidsonderzoeken

Vindt er na de progesteron-bepaling en het zaadcelonderzoek geen succesvolle bevruchting plaats? Dan worden er extra onderzoeken gedaan. Denk aan:

Kunstmatige inseminatie (KI) bij uw teef

Wilt u uw teef kunstmatig laten bevruchten? Het bepalen van het juiste tijdstip en de manier van inbrengen van het zaad (insemineren) is van groot belang voor de slagingskans.

In onze kliniek in Heinkenszand hebben we alle kennis en apparatuur in huis om uw teef via endoscopische KI te dekken. Heeft u vragen, of wilt u advies? Neem contact met ons op.

Ook gekoeld transport van zaad van uw dier is bij ons mogelijk.

Lees ook: kunstmatige inseminatie

Begeleiding tijdens en na de dracht

Is uw hond of kat drachtig? Met een echo bekijken we voor u hoe de dracht gaat. Wij geven u ook advies en tips over de beste verzorging van uw drachtige hond of kat. Wilt u meer weten over drachtbegeleiding? Neem contact op met onze kliniek.

Lees ook: keizersnede hond

Puppy- en kittenconsult

Een nestje pups of kittens is hartstikke schattig. Er komt wel veel kijken bij de verzorging en opvoeding van een pup of kitten. Hoe groeit het kleintje? Welke zorg heeft hij of zij nodig en hoe voedt u een jong goed op?

Tijdens het puppyconsult of kittenconsult krijgt u advies en tips over de opvoeding van pups en kittens.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd