A
-
ACTH-stimulatie test hond
Wat is ACTH? En waarom zou u het willen meten middels een ACTH-stimulatietest voor honden? Hier leest u over het ACTH hormoon in verband met de ziekte van Addison.
-
Allergietest hond
Krabt uw hond zich vaak of heeft hij huidklachten, dan kan hij allergisch zijn. Gelukkig kunt u met de juiste behandeling uw hond van deze klachten verlossen.
-
Allergietest kat
Krabt of wast uw kat zich vaak en heftig, of heeft hij andere huidklachten? Dan kan hij allergisch zijn. Gelukkig kunt u uw kat met de juiste behandeling van deze klachten verlossen.
-
Amputatie bij honden
We spreken over amputatie als een chirurg een lichaamsdeel geheel of gedeeltelijk afzet. Een moeilijke, emotionele beslissing die het leven van uw hond kan redden.
-
Amputatie bij katten
Amputatie is het geheel of gedeeltelijk afzetten van een lichaamsdeel door een chirurg. Als dat bij uw kat moet gebeuren, is dat geen gemakkelijke beslissing.
-
Artrose behandeling hond
Artrose is helaas niet te genezen, maar wel onder controle te houden. Met de juiste behandeling krijgt uw hond weer kwaliteit van leven.
-
Artrose behandeling kat
Artrose is helaas niet te genezen, maar wel onder controle te houden. Met de juiste behandeling krijgt uw kat weer kwaliteit van leven.
B
-
Baarmoeder operatie hond
Heeft uw hond een acute baarmoederontsteking? Tijdens de baarmoederoperatie verwijdert de dierenarts de baarmoeder en de eierstokken. Lees hier meer over de operatie.
-
Baarmoeder operatie kat
Bij een baarmoederoperatie worden de baarmoeder en eierstokken van de kat verwijderd. In een aantal gevallen is zo’n operatie noodzakelijk, meestal als de kat last heeft van een baarmoederontsteking.
-
Blaasoperatie hond
Honden hebben een blaasoperatie nodig als er te veel blaasgruis of blaasstenen in hun blaas of plasbuis zitten. Reuen krijgen het vaakst last van blaasstenen. Maar in principe kunnen alle katten en honden ermee te maken krijgen.
-
Blaasoperatie kat
Katten hebben een blaasoperatie nodig als er te veel blaasgruis of blaasstenen in hun blaas of plasbuis zitten. Blaasgruis komt het vaakst voor bij katers. Maar in principe kunnen alle katten en ermee te maken krijgen.
-
Bloeddrukmeting hond
Een verhoogde bloeddruk komt vaker voor bij katten dan bij honden. Een verhoogde bloeddruk bij honden kan verschillende oorzaken hebben.
-
Bloeddrukmeting kat
Katten hebben regelmatig last van een hoge bloeddruk, zonder dat de kat dit laat merken. Vooral oudere katten hebben hier last van. Hoge bloeddruk kan bij de kat leiden tot ernstige problemen, zoals hartfalen, blindheid en nierfalen.
-
Bloedonderzoek hond
Merkt u iets aan uw hond, maar heeft u geen idee wat er aan de hand is? Dan kan het verstandig zijn om een bloedonderzoek uit te laten voeren.
-
Bloedonderzoek kat
Wanneer u het idee heeft dat er iets mis is met uw kat, wilt u waarschijnlijk zeker weten dat hij of zij niks mankeert. Een bloedonderzoek kan ziektes aantonen of uitsluiten. Een bloedtest kan bij ons in de kliniek plaatsvinden of in een laboratorium.
-
Braken opwekken hond
Wanneer uw hond iets heeft ingeslikt, of wanneer u het idee heeft dat hij iets giftigs heeft gegeten of er een voorwerp is vastgelopen, neem dan altijd eerst contact op met uw dierenarts.
-
Braken opwekken kat
Katten zijn razend nieuwsgierig. Gelukkig gebruiken de meeste katten hun gezonde verstand als het om eten gaat. Maar soms...
C
-
Castreren hond
Een veelvoorkomende reden om een hond te willen laten castreren is ongewenst gedrag. Lees hier over de voor- en nadelen van het laten castreren van uw hond.
-
Castreren kat
Het idee is voor u misschien even wennen, maar toch kan het castreren van uw kat om veel redenen een goed idee zijn. Door castratie (het verwijderen van de zaadballen) van uw kater voorkomt u nestjes, maar ook agressief/dominant gedrag dat bij de geslachtsdrift hoort.
-
Castreren konijn
Konijnenbezitters moeten er op tijd bij zijn met het castreren van hun konijn. Een konijn begint namelijk al op jonge leeftijd met jonkies krijgen en kunnen tot wel 50 kleintjes per jaar krijgen.
-
Chemische castratie hond
Chemische castratie bij de hond heeft alle voordelen van een castratie, maar is tijdelijk. Met deze behandeling kunt u ontdekken of castratie een oplossing is voor een (gedrags)probleem bij uw hond. Dit zonder de risico’s van een operatie.
-
Cherry-eye behandeling hond
Cherry-eye of kersoog is geen levensbedreigende, maar wel ongemakkelijke aandoening aan het oog.
-
Chippen hond
Het laten chippen en registreren van jouw hond is in Nederland wettelijk verplicht. Met de chip kan afgelezen worden of het jouw hond is, bijvoorbeeld als de hond gevonden is. Het chippen en de registratie regel je bij de dierenarts.
-
Chippen kat
Het chippen van katten wordt overal aangeraden. Wat is chippen precies, hoe gaat het in zijn werk en waar kunt u terecht?
-
Chirurgie hond
Heeft uw hond binnenkort een operatie nodig? We begrijpen dat dit spannend voor u kan zijn. Ons deskundige team staat voor uw hond klaar.
-
Chirurgie kat
Heeft uw kat binnenkort een operatie nodig? We begrijpen dat dit spannend voor u kan zijn. Ons deskundige team staat voor uw kat klaar.
-
Crematie hond
Wanneer uw hond overlijdt, kan dat een enorme klap voor u zijn. Uw hond is een belangrijk onderdeel van uw leven. Hoewel wij ons natuurlijk richten op het beter maken van huisdieren, zien wij het ook als onze belangrijke taak om u bij te staan met advies wanneer uw huisdier overlijdt.
-
Crematie kat
Wanneer uw kat overlijdt, gaat u als huisdiereigenaar een moeilijke tijd door. Niet alleen bent u bezig met afscheid nemen en loslaten, maar tegelijkertijd moet u een beslissing nemen over wat er met het lichaam van uw kat gebeurt. Uw AniCura dierenarts staat u in deze moeilijke tijd bij voor advies.
-
Cryptorchidie behandeling
Cryptorchidie, ook wel binnenbal genoemd, is een erfelijke aandoening waarbij één of beide testikels niet zijn ingedaald in het scrotum (balzak). Cryptorchidie kan bij alle hondenrassen voorkomen en wordt meestal behandeld met een castratie.
D
-
Desensibilisatie therapie hond
Heeft uw hond een allergie? Mogelijk is de behandeling desensibilisatie iets voor uw hond. Bij deze behandeling krijgt uw hond injecties die het immuunsysteem toleranter maken voor de allergenen waar uw hond overgevoelig voor is. Hierdoor kunnen de allergieklachten afnemen of zelf weggaan.
-
Desensibilisatie therapie kat
Heeft uw kat een allergie? Mogelijk is de behandeling desensibilisatie iets voor uw kat. Bij deze behandeling krijgt uw kat injecties die het immuunsysteem toleranter maken voor de allergenen waar uw kat overgevoelig voor is. Hierdoor kunnen de allergieklachten afnemen of zelf weggaan.
-
Dieetprogramma hond
Net als bij mensen komt ook bij dieren overgewicht voor. Onder huisdieren neemt obesitas toe: uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de honden te zwaar is.
-
Dieetprogramma kat
Van alle honden en katten is ruim de helft te zwaar. Dat is niet alleen lastig voor uw kat, maar ook slecht voor zijn of haar gezondheid.
E
-
Echografie hond
Een echo bij honden werkt, net als een echo bij mensen, met geluidsgolven. Deze gaan door het lichaam van uw hond en worden weerkaatst. Door die golven weer op te vangen, ontstaat een beeld op de monitor.
-
Echografie kat
Een echo bij katten werkt, net als een echo bij mensen, met geluidsgolven. Deze gaan door het lichaam van uw kat en worden weerkaatst. Door die golven weer op te vangen, ontstaat een beeld op de monitor.
-
Ectropion hond
Ectropion is een aandoening waarbij de oogleden van uw hond naar buiten krullen of naar beneden hangen. Uw hond kan hierdoor snel last krijgen van ontstekingen in het oog en heeft vaak tranende ogen. Lees hier het advies van onze dierenartsen.
-
Ectropion kat
Ectropion is een aandoening waarbij de oogleden van uw kat naar buiten krullen of naar beneden hangen. Uw kat kan hierdoor snel last krijgen van ontstekingen in het oog en heeft vaak tranende ogen. Lees hier het advies van onze dierenartsen.
-
Entropion hond
Bij entropion is de ooglidrand van uw hond naar binnen gekruld. Hierdoor raakt het hoornvlies geïrriteerd of beschadigd. Om blijvende schade aan het oog te voorkomen is het belangrijk om uw hond op tijd te laten behandelen.
-
Entropion kat
Bij entropion is de ooglidrand van uw kat naar binnen gekruld. Hierdoor raakt het hoornvlies geïrriteerd of beschadigd. Om blijvende schade aan het oog te voorkomen is het belangrijk om uw kat op tijd te laten behandelen.
F
-
Fertiliteitsbegeleiding bij teef
Wat is de beste voorbereiding voor het laten dekken van uw teef? Wat valt er allemaal onder 'breeding management'?
G
-
Gebitscontrole hond
Wel 80% van de honden heeft gebitsproblemen, vaak zonder dat de eigenaar dit weet. Stinkt uw hond uit de mond, of eet uw hond slecht? Weet dat de meeste 'stinkende geuren' niet normaal zijn bij een hond.
-
Gebitscontrole kat
Een overgroot deel van de katten heeft last van gebitsproblemen, zonder dat de eigenaar dit weet. Stinkt uw kat uit de mond, of eet uw hond slecht? Laat het gebit van uw kat regelmatig controleren door uw dierenarts. Zo voorkomt u bij uw kat vervelende gebitsproblemen.
-
Gebitsreiniging hond
Heeft uw hond last van (veel) tandsteen? Dan is het advies van de dierenarts om een gebitsreiniging uit te laten voeren. Zo voorkomt u bij uw hond verdere schade aan de tand of andere vervelende gebitsproblemen.
-
Gebitsreiniging kat
Heeft uw kat last van (veel) tandsteen? Dan is het advies van de dierenarts om een gebitsreiniging uit te laten voeren. Zo voorkomt u bij uw kat verdere schade aan de tand of andere vervelende gebitsproblemen.
-
Gezondheidscontrole hond
Een gezondheidscontrole is een complete check bij uw hond om te kijken of het nog helemaal gezond is. Honden zijn namelijk goed in het verbergen van pijn. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is belangrijk om ziektes en problemen op tijd te ontdekken.
-
Gezondheidscontrole kat
Een gezondheidscontrole is een complete check bij uw kat om te kijken of het nog helemaal gezond is. Katten zijn namelijk goed in het verbergen van pijn. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is belangrijk om ziektes en problemen op tijd te ontdekken.
H
-
Hernia perinealis hond
Een hernia is een breuk of scheur in het lichaam waardoor een orgaan of weefsel van zijn oorspronkelijke plek wordt geduwd. In het geval van hernia perinealis gaat het om de bekkenbodemspieren.
-
Hotspot hond
Hotspot bij honden: heeft uw hond opeens een vochtige rode jeukende plek die snel erger wordt? Lees over de oorzaak en behandeling van een hotspot.
-
Hotspot kat
Hotspot bij katten: heeft uw kat opeens een vochtige rode jeukende plek die snel erger wordt? Lees over de oorzaak en behandeling van een hotspot.
-
Huidproblemen hond
Jeuk is een veelvoorkomend probleem bij honden. Jeuk is voor een dier heel vervelend. Bijna altijd kunnen wij uw dier van de jeuk af helpen. Het kan veel oorzaken hebben. Hierdoor is het soms lastig om snel een oorzaak te vinden.
-
Huidproblemen kat
Huidaandoeningen komen helaas bij katten van alle rassen en leeftijden voor en zijn vaak erg vervelend.
I
-
Inenten hond
Het inenten, ofwel vaccineren van je hond is heel belangrijk, hoe oud jouw hond ook is. Pups krijgen afweerstoffen tegen ziekten via de moedermelk. Als deze afweerstoffen verdwijnen, moet de pup zelf weerstand opbouwen. Een inenting zorgt voor het aanmaken van afweerstoffen tegen de ziekte waarvoor gevaccineerd wordt.
-
Inenten kat
Het inenten van uw kat is heel belangrijk, hoe oud uw kat ook is. Kittens krijgen afweerstoffen tegen ziekten via de moedermelk. Als deze afweerstoffen verdwijnen, moet het kitten zelf weerstand opbouwen.
-
Inenten konijn
Tam, lief, pluizig en niet te duur in aanschaf en onderhoud: niet zo gek dat konijnen populaire huisdieren zijn. Maar konijnen zijn ook kwetsbaar voor virussen.
-
Inslapen hond
Misschien is dit wel de moeilijkste beslissing die u voor uw hond moet maken. En het is lastig om hier als eigenaar objectief naar te kijken. Wanneer is het beter om uw hond in te laten slapen?
-
Inslapen kat
Wij zien het als een van onze belangrijkste taken om de beste zorg te geven aan uw kat. Voor ons staat het welzijn van uw huisdier altijd voorop. Maar soms is een kat zo ziek, of heeft hij zo veel pijn dat het dier laten inslapen de meest humane oplossing is om het lijden te laten stoppen.
-
Inslapen konijn
Het is een moeilijke keuze: kiezen voor het in laten slapen van uw konijn. In sommige situaties is euthanasie de enige optie. Wanneer kiest u voor het inslapen van uw konijn en wat kunt u verwachten?
K
-
Kalmeringsmiddelen voor hond
Een hard geluid, een onweersbui of een bezoek aan de dierenarts: sommige honden vinden het erg eng. In bepaalde situaties kan een kalmeringsmiddel uw hond ondersteunen. Lees hier het advies van onze dierenartsen.
-
Kalmeringsmiddelen voor kat
Een hard geluid, een onweersbui of een bezoek aan de dierenarts: sommige katten vinden het erg eng. In bepaalde situaties kan een kalmeringsmiddel uw dier ondersteunen. Lees hier het advies van onze dierenartsen.
-
Keizersnede hond
Wanneer is een keizersnede nodig, en hoe gaat de operatie in zijn werk?
-
Keizersnede kat
Is uw poes drachtig en moet zij binnenkort bevallen? Hier leest u wanneer uw poes een keizersnede nodig heeft en wat u van de ingreep kunt verwachten.
-
Kittenconsult
Er is geen leukere toevoeging aan een gezin dan een kitten! Wel is het goed om te weten wat er allemaal bij de groei, zorg en opvoeding van een kitten komt kijken. Daarom bieden wij een kittenconsult aan voor onze klanten. Zo krijgt u tips en kan de kitten alvast op een speelse manier wennen aan de dierenarts.
-
Klinisch onderzoek hond
Als u het vermoeden heeft dat er iets mis is met uw hond, dan is de eerste stap een klinisch onderzoek. Dit is een uitgebreid lichamelijk onderzoek dat verder ingaat op de klachten die uw hond heeft.
-
Klinisch onderzoek kat
Als u het vermoeden heeft dat er iets mis is met uw kat, dan is de eerste stap een klinisch onderzoek. Dit is een uitgebreid lichamelijk onderzoek dat verder ingaat op de klachten die uw kat heeft.
-
Konijn- en knaagdierzorg
Konijnen, hamsters en cavia’s zijn weliswaar niet zo groot, maar uw liefde voor uw huisdier is dat natuurlijk wel. Daarom wilt u zeker weten dat u terecht kunt bij een dierenarts die gespecialiseerd is in konijnen en knaagdieren. Bij AniCura zijn u en uw dier aan het juiste adres.
L
-
Laparoscopische sterilisatie hond
Denkt u eraan om uw teef te laten steriliseren? Uw hond steriliseren kan tegenwoordig ook door middel van een laparoscopische sterilisatie. Deze kijkoperatie heeft een aantal voordelen ten opzichte van de klassieke manier van steriliseren. Hier leest u wat de behandeling inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn.
-
Lasertherapie hond
Lasertherapie is een prettige manier om bij uw hond bijvoorbeeld een ontsteking te laten afnemen, pijn te verminderen of wondgenezing te bevorderen. Met de therapie worden beschadigingen op celniveau gerepareerd. Lasertherapie wordt meestal bij honden aangeraden, maar kan ook bij andere huisdieren ingezet worden.
-
Lasertherapie kat
Lasertherapie is een prettige manier om bij uw kat bijvoorbeeld een ontsteking te laten afnemen, pijn te verminderen of wondgenezing te bevorderen. Met de therapie worden beschadigingen op celniveau gerepareerd. Lasertherapie wordt meestal bij katten aangeraden, maar kan ook bij andere huisdieren ingezet worden.
M
-
Maagkanteling hond
Bij een maagkanteling is de maag gedraaid. Door de kanteling ontstaat een levensbedreigende situatie. Dit is dus altijd een spoedgeval. Snel operatief ingrijpen is meestal levensreddend. Hier leest u over de behandeling.
N
-
Nagels knippen hond
Nagels knippen is een onderdeel van de verzorging van je hond. Niet alleen vanwege het loopcomfort, maar ook om problemen en pijn in de toekomst te voorkomen. Hoe je de nagels het beste kunt (laten) knippen, dat lees je hier.
-
Nagels knippen kat
De nagels van uw kat knippen: zelf of door de dierenarts? Normaal gesproken houden katten hun nagels zelf netjes kort door te krabben aan een krabpaal en/of bomen. Zijn ze onverhoopt toch te lang? Hoort u ze tikken tijdens het lopen, omdat uw kat de nagels niet meer in kan trekken? Of is uw kat een nagelbijter geworden? Dan moeten ze geknipt worden.
-
Nagels knippen konijn
De nagels van konijnen blijven in de natuur netjes kort door graven en wroeten. In een hok slijten de nagels meestal niet snel genoeg. In dat geval hebben de nagels van uw konijn regelmatig een knipbeurt nodig. Dit kunt u zelf doen, of u kunt hiervoor naar de dierenarts.
-
Narcose hond
Anesthesie (narcose) houdt in dat uw hond door middel van medicijnen vóór een operatie of onderzoek verdoofd wordt.
-
Narcose kat
Als uw kat een operatie nodig heeft, zal uw kat onder narcose gaan. Hierdoor ontspannen de spieren en voelt uw kat geen pijn. Ook zal uw kat zich daardoor naderhand niets van de ingreep herinneren.
-
Neurologisch onderzoek hond
U kent uw hond als geen ander. Van elke blaf weet u wat het betekent. Wat als uw hond zich ineens anders gaat gedragen? Als uw hond bijvoorbeeld begint te zwalken, zijn kop scheef houdt of lusteloos voor zich uit staart? Dan is het verstandig om langs te gaan bij een dierenarts.
-
Neurologisch onderzoek kat
U kent uw kat als geen ander. Wat als uw kat zich ineens anders gaat gedragen? Als uw kat bijvoorbeeld begint te zwalken, zijn kop scheef houdt of lusteloos voor zich uit staart? Dan is het verstandig om langs te gaan bij een dierenarts.
-
Nt-proBNP onderzoek hond
Heeft uw hond mogelijk een hartprobleem? Dan kunnen onze dierenartsen een NT-proBNP onderzoek aanraden.
-
Nt-proBNP onderzoek kat
Heeft uw kat mogelijk een hartprobleem? Dan kunnen onze dierenartsen een NT-proBNP onderzoek aanraden.
O
-
Ontlastingsonderzoek hond
De ontlasting van uw hond: waarschijnlijk is dat niet iets waar u graag lang bij stilstaat. Heel begrijpelijk, maar als uw hond last heeft van diarree of ontlasting heeft met een afwijkende kleur of geur, is het zinvol om dat wél te doen.
-
Ontlastingsonderzoek kat
De ontlasting van uw kat: waarschijnlijk is dat niet iets waar u graag lang bij stilstaat. Heel begrijpelijk, maar als uw kat last heeft van diarree of ontlasting heeft met een afwijkende kleur of geur, is het zinvol om dat wél te doen.
-
Ontvlooien hond
Het is de nachtmerrie van elke huisdierbezitter; een vlooienplaag! Door uw hond elke maand preventief te behandelen, kunt u dit probleem gemakkelijk voorkomen.
-
Ontvlooien: kat
-
Ontwormen hond
Uw hond ontwormen is belangrijk, maar waarom eigenlijk? Honden komen tijdens hun hele leven in contact met parasieten, zoals spoelwormen en lintwormen.
-
Ontwormen kat
Moet elke kat ontwormd worden? En vanaf welke leeftijd en hoe vaak moet u uw kat of kittens ontwormen?
-
Oogboldrukmeting hond
Met een oogboldrukmeting meten we eenvoudig en pijnloos de druk in het oog van uw hond. Als deze te hoog is kan het oog binnen enkele dagen ernstig beschadigen en leiden tot onomkeerbare blindheid.
-
Oogboldrukmeting kat
Met een oogboldrukmeting meten we eenvoudig en pijnloos de druk in het oog van uw kat. Als deze te hoog is kan het oog binnen enkele dagen ernstig beschadigen en leiden tot onomkeerbare blindheid.
-
Oogonderzoek hond
Heeft uw kat een oogprobleem? Komt er bijvoorbeeld vocht uit het oog, knijpt uw kat veel met het oog, of merkt u dat hij of zij niet meer goed ziet? Met oogonderzoek kan uw dierenarts een diagnose stellen.
-
Oogonderzoek kat
Heeft uw kat een oogprobleem? Komt er bijvoorbeeld vocht uit het oog, knijpt uw kat veel met het oog, of merkt u dat hij of zij niet meer goed ziet? Met oogonderzoek kan uw dierenarts een diagnose stellen.
-
Oogoperatie hond
Ogen zijn een kostbaar bezit, ook voor uw hond. Heeft uw hond een oogoperatie nodig? Bij AniCura bent u in goede handen: wij beschikken over de juiste middelen en kennis om uw hond veilig te opereren.
-
Oogoperatie kat
Ogen zijn een kostbaar bezit, ook voor uw kat. Heeft uw kat een oogoperatie nodig? Bij AniCura bent u in goede handen: wij beschikken over de juiste middelen en kennis om uw kat veilig te opereren.
-
Operatie hond
U hoopt natuurlijk dat uw hond altijd kerngezond blijft, maar soms is een operatie onvermijdelijk. Als uw hond dan in handen is van een ervaren chirurg waar u vertrouwen in heeft, dan is dat een hele geruststelling.
-
Operatie kat
U hoopt natuurlijk dat uw kat altijd kerngezond blijft, maar soms is een operatie onvermijdelijk. Als uw kat dan in handen is van een ervaren chirurg waar u vertrouwen in heeft, dan is dat een hele geruststelling.
-
Opname hond
Heeft uw hond zorg nodig die moeilijk aan huis te geven is? Dan is een opname in een kliniek misschien een goed idee. Afhankelijk van de situatie wordt uw hond opgenomen in uw eigen kliniek, of in een kliniek voor complexe zorg.
-
Opname kat
Heeft uw kat zorg nodig die moeilijk aan huis te geven is? Dan is een opname in een kliniek misschien een goed idee. Afhankelijk van de situatie wordt uw kat opgenomen in uw eigen kliniek, of in een kliniek voor complexe zorg.
P
-
Paspoort hond
Bent u van plan om met uw hond de grens over te gaan binnen Europa? Of wilt u uw hond overdragen of een hond kopen? Dan is het hebben van een Europees dierenpaspoort verplicht.
-
Paspoort kat
Gaat u met uw kat naar het buitenland? Denk dan aan de paspoorten, óók die van uw kat. Om met uw kat naar een ander land binnen de EU te kunnen reizen, vraagt u een Europees paspoort voor uw kat aan bij AniCura.
-
Pijnbestrijding hond
Ook bij dieren is het belangrijk om pijn goed te behandelen. Voor uw hond zijn er daarom speciale pijnstillers en ontstekingsremmers die algemene pijn, pijn bij artrose, of pijn tijdens en na een operatie kunnen verlichten.
-
Pijnbestrijding kat
Pijnbestrijding is ook bij dieren erg belangrijk. Voor uw kat kan de dierenarts daarom speciale pijnstillers of ontstekingsremmers voorschrijven die helpen bij pijn, koorts, pijn bij artrose of bijvoorbeeld een operatie.
-
Progesteron bepaling hond
Wat is een progesteron-bepaling en hoe gaat het in zijn werk?
-
Puppyconsult
Er is geen leukere toevoeging aan een gezin dan een puppy! Wel is het goed om te weten wat er allemaal bij de groei, zorg en opvoeding van een puppy komt kijken. Daarom biedt AniCura een puppyconsult aan voor haar klanten.
R
-
Röntgenfoto hond
Heeft uw hond last van kreupelheid? Of vermoedt u dat uw hond een voorwerp heeft ingeslikt, of misschien iets heeft gebroken? Met een röntgenfoto kan de dierenarts delen van de binnenkant van uw dier in beeld brengen en bekijken. Hier leest u hoe dit in zijn werk gaat.
-
Röntgenfoto kat
Heeft uw kat last van kreupelheid? Of vermoedt u dat uw kat een voorwerp heeft ingeslikt, of misschien iets heeft gebroken? Met een röntgenfoto kan de dierenarts delen van de binnenkant van uw dier in beeld brengen en bekijken. Hier leest u hoe dit in zijn werk gaat.
S
-
Schildklierbegeleiding kat
Valt uw kat af terwijl de kat heel veel eet? Mogelijk heeft uw kat last van een schildklierprobleem. Een schildklierprobleem is goed te behandelen.
-
Seniorenbegeleiding hond
Ook uw huisdier wordt ouder. Wat is seniorenbegeleiding voor uw hond?
-
Seniorenbegeleiding kat
Ook uw huisdier wordt ouder. Wat is seniorenbegeleiding voor uw hond?
-
Spoed andere dieren
Is uw dier ineens kortademig, of heeft uw hond een speelgoedbeest ingeslikt? Neem bij spoed altijd direct contact op met uw dierenarts. Soms telt echt elke seconde. Uw dierenarts vertelt u wat u moet doen, en of het nodig is om langs te komen in de kliniek.
-
Spoed hond
Is uw hond ineens kortademig, of heeft uw hond een speelgoedbeest ingeslikt? Neem bij spoed altijd direct contact op met uw dierenarts. Soms telt echt elke seconde. Uw dierenarts vertelt u wat u moet doen, en of het nodig is om langs te komen in de kliniek.
-
Spoed kat
Is uw kat ineens kortademig, of heeft uw kat iets verkeerds ingeslikt? Neem bij spoed altijd direct contact op met uw dierenarts. Soms telt echt elke seconde. Uw dierenarts vertelt u wat u moet doen, en of het nodig is om langs te komen in de kliniek.
-
Steriliseren hond
Het al dan niet laten steriliseren van de hond is een belangrijke beslissing in het leven van de (jonge) hond. Maar wat houdt de procedure nu precies in, en wat voor afwegingen moet u maken als eigenaar?
-
Steriliseren kat
We raden u aan om uw kat te laten steriliseren als u er niet mee wilt gaan fokken. Dit om ongewenste nestjes en verschillende ziektes te voorkomen.
-
Steriliseren konijn
De belangrijkste reden (naast het voorkomen van ongewenste nestjes) om uw konijn te laten steriliseren is het voorkomen van baarmoedertumoren en baarmoederontsteking als uw konijn ouder wordt.
T
-
Tanden trekken hond
Het kan gebeuren dat een of meerdere tanden van uw hond getrokken moeten worden. Het is belangrijk dat u daar niet te lang mee wacht.
-
Tanden trekken kat
Wanneer één of meerdere tanden van uw kat getrokken moeten worden, is het belangrijk dat u daar niet te lang mee wacht en dat het goed gebeurt. Er mogen geen restjes achterblijven die later voor problemen kunnen zorgen.
-
Tandheelkunde hond
Hondentandartsen horen nog wel eens de klacht dat een hond zo uit zijn bek stinkt. Dat is nooit zonder reden. De geur is een combinatie van tandplak, tandsteen, achtergebleven voedselresten en bacteriën. Honden krijgen, net als mensen, last van tandplak, tandsteen en uiteindelijk tandvleesontstekingen en tandproblemen.
-
Tandheelkunde kat
Heeft uw kat gebitsproblemen, dan laat hij dat niet snel merken. Uw kat kan dan wel kampen met ernstige pijn. Gelukkig zijn er bij de dierentandarts veel behandelingen mogelijk om gebitsproblemen bij uw kat aan te pakken.
U
-
Urineonderzoek hond
Het kan zijn dat uw hond moeite heeft met plassen. Ook kan er bloed in de urine zitten. In dit geval kan een urineonderzoek helpen om uit te vinden wat er met uw hond aan de hand is. Zo’n onderzoek houdt in dat een opgevangen plasje van uw hond wordt onderzocht.
-
Urineonderzoek kat
Het kan zijn dat uw kat moeite heeft met plassen. Ook kan er bloed in de urine zitten. In dit geval kan een urineonderzoek helpen om uit te vinden wat er met uw kat aan de hand is. Zo’n onderzoek houdt in dat een opgevangen plasje van uw kat wordt onderzocht.
V
-
Verzekering huisdier
U houdt van uw hond. U zorgt goed voor hem, hij krijgt voldoende beweging, goede voeding en als hij een keer ziek is gaat u naar de dierenarts. Maar dat kost wel geld.
-
Voortplantingsonderzoek hond
Over deze behandeling voegen we binnenkort meer informatie toe. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met uw dierenkliniek.
-
Voortplantingsonderzoek kat
Over deze behandeling voegen we binnenkort meer informatie toe. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met uw dierenkliniek.
W
-
Wekedelenchirurgie hond
Binnen de diergeneeskunde wordt er onderscheid gemaakt in verschillende soorten chirurgie. In dit artikel wordt algemene of weke delen chirurgie besproken.
-
Wekedelenchirurgie kat
Binnen de diergeneeskunde wordt er onderscheid gemaakt in verschillende soorten chirurgie. In dit artikel wordt algemene of weke delen chirurgie besproken.
-
Wondbehandeling hond
Onze trouwe viervoeters kunnen wonden oplopen. Lees hier over de behandeling van wonden bij honden.
-
Wondbehandeling kat
Onze katten kunnen ook wonden oplopen. Dit kan komen door bijtwonden van andere dieren, aanrijdingen, brandwonden, vast komen zitten in (prikkel)draad, snijden aan scherpe voorwerpen of zelfs neergeschoten worden.