Droge brokken, blikvoer, bevroren of vers vlees en moet u het aanvullen met groenten? Hoe weet u zeker of uw harige vriend alles krijgt wat hij nodig heeft? Met deze voedingsgids komt u tot een goed en uitgebalanceerd dieet.

Lees ook: voeding voor je kat

Wat valt in de smaak?

Vraag aan uw dierenarts of een andere expert wat uw huisdier nodig heeft. Een gezond dieet is essentieel voor uw hond. Het is het eerste medicijn en voorkomt gezondheidsproblemen. Niet geheel onbelangrijk dus.

Eten voor de hond

Het bepalen van de juiste voeding voor uw hond begint bij het kijken naar het ras, de leeftijd, het gewicht, de grootte en de hoeveelheid bewegingsactiviteit die de hond heeft.

Als uw hond ziek is - bijvoorbeeld bij artrose - adviseert uw dierenarts vaak een aangepast dieet, bijvoorbeeld waardoor uw hond afvalt, of juist om aan te sterken.

Dit neemt u allemaal mee in de zoektocht naar de juiste voeding. Vervolgens:

  • De juiste voeding bevat alle ingrediënten in de vorm van proteïnen, vet, mineralen en vitaminen. Deze zijn verkrijgbaar als droog, vers en blikvoer. Zorg er daarom voor dat u één product vindt waar alles in zit.
  • Voer de hond op bepaalde tijdstippen en laat geen brokken staan. Katten bepalen zelf wanneer ze zin hebben om te eten, honden eten gewoon wanneer het er staat. Ze blijven dan eten.
  • Weeg het eten af op het gewicht van de hond en hoeveel hij beweegt.

Lees meer: puppies - alles over voeding

Advies

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste voeding? U kan altijd contact opnemen met uw AniCura-dierenkliniek.

De dichtsbijzijnde kliniek vindt u hier.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd