Longworm komt overal voor. Zowel de hond als de kat kan ermee besmet raken. Lees ook: longworm bij katten

Longworm bij uw hond 

Honden raken besmet met longworm door de larven van de longworm op te eten. Vanuit de darm reist de longworm door het lichaam en nestelt zich dan in volwassen vorm in de longslagaders. 

Alle longwormen leggen eitjes, dit worden weer larfjes. Deze worden opgehoest, doorgeslikt en uitgepoept. Poep van hond en kat wordt opgegeten door slakken. Zij worden gegeten door hond of kat. Zo worden honden en katten weer besmet. 

Maar ook vogels, kikkers, muizen of andere kleine dieren kunnen besmet zijn door de longworm en vervolgens opgegeten worden door hond of kat.

Slechts één bepaald soort longworm wordt al direct via de moederhond op de pup overgebracht.

Naast longwormen komen er ook andere wormsoorten bij honden voor. Ga naar: wormen bij hond

Longworm hond symptomen

Symptomen van longworm zijn hoesten en minder uithoudingsvermogen. Ook kan zich een longontsteking ontwikkelen en kunnen er bloedstollingsproblemen optreden. Verder is er vaak duidelijk longverandering te zien bij nader onderzoek.

Voorkomen is beter dan genezen

Door uw hond of kat tijdig te behandelen tegen wormen en andere parasieten voorkomt u gezondheidsproblemen bij uw dier. 

Lees verder:

Gaat u op reis? Laat u dan door uw dierenarts adviseren over de beste manier om uw dier tegen parasieten in het land te beschermen. Lees ook: reizen naar het buitenland met uw hond

Vragen, of twijfels?

Heeft u vragen over het ontwormen van uw dier, of wilt u uw dier laten onderzoeken? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder. 

Lees ook:

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd