Vlooienpipet bij honden aanbrengen

Uw hond heeft een vlooieninfectie die bestreden moet worden met een vlooienpipet. Het is belangrijk dat u de pipet op de juiste manier aanbrengt bij uw hond, anders kan het middel zijn werk niet goed doen.

Zie ook: hoe breng ik een vlooienpipet bij katten aan?

Vlooien kunnen serieuze huidproblemen veroorzaken bij de hond. Een vlooienpipet is een makkelijke manier om erger te voorkomen.

Hoe brengt u een vlooienpipet voor honden aan?

Het belangrijkste is dat de pipet direct op de blote huid wordt aangebracht. Dit doet u door een goede scheidingslijn in de vacht te maken zodat de vloeistof niet in de vacht komt te zitten, maar op de huid terecht komt.

Waar brengt u een vlooienpipet aan op uw hond?

U brengt de pipet in de nek en/of tussen de schouderbladen van uw hond aan. De vloeistof verspreidt u over meerdere plekken. Nadat u dit gedaan heeft neemt de talglaag van de huid het middel op en verdeelt het over de rest van het lichaam.

Door de vlooienpipet in de nek en/of tussen de schouderbladen aan te brengen zorgt u ervoor dat uw hond er niet aan kan gaan likken.

Was na het aanbrengen van de pipet uw handen goed.‚Äč

Gebruik antiparasieten middelen

Gebruikt u een antiparasieten middel bij uw huisdier? Volg altijd de gebruiksaanwijzingen op uit de bijsluiter. Houd ook rekening met de veiligheidsvoorschriften die hierin benoemd staan. Twijfelt u hoe u de middelen aan uw dier moet geven? Neem dan gerust contact op uw AniCura dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd