Landbouwhuisdieren en paarden dierenarts

Op zoek naar een dierenarts voor uw paard, schaap, geit of koe? Bij AniCura is een aantal dierenklinieken aangesloten die werken met paarden en landbouwhuisdieren.

Er zijn verschillende dierenklinieken in Nederland waar u geholpen wordt door een landbouwhuisdieren- of paarden dierenarts. Ook bij AniCura is een aantal van dit soort dierenklinieken aangesloten.

AniCura landbouwhuisdieren en paard

Hieronder vindt u de AniCura dierenklinieken waarvan de dierenartsen met paarden en/of landbouwhuisdieren werken.

Klik hierboven op één van de locaties om in contact te komen met de dierenkliniek. Vraag de specifieke dierenarts of u er terecht kunt met uw paard of ander dier.

Paarden dierenarts

De dierenartsen van AniCura die uw paard verzorgen zijn hierin zeer ervaren en bedreven. Onze paardenartsen helpen u en uw paard met de liefde en aandacht die het verdient. Gebruik het lijstje hierboven om een afspraak te maken bij de paardenartsenpraktijken van AniCura.

Landbouwhuisdieren dierenarts

Wat wij verstaan onder landbouwhuisdieren zijn: koeien en/of rundvee, geiten, schapen en ander kleinvee dat gehouden wordt voor plezier.

Veearts - of niet?

Veearts is een veelgebruikte term. Strikt gezien wordt "vee" gehouden als voedselbron of om economische redenen. De dierenartsen die veearts worden genoemd behandelen ook dieren die hier niet onder vallen. Denk bijvoorbeeld aan twee schapen die voor het plezier worden gehouden. Ook zij hebben een dierenarts nodig.

Hobbyvee

Dieren die voor het plezier worden gehouden, als gezelschapsdier, en dus alleen zijn of met een aantal, worden ook weleens hobbyvee genoemd. Net als "veearts" niet zo'n geschikte term. Hoe dan ook, heeft ook dit hobbyvee ooit in het leven een dierenarts nodig.

Bijzondere dieren

Bij AniCura werken daarnaast landbouwhuisdieren en paarden dierenartsen een aantal experts die werken met andere diersoorten, zoals vogels en kippen, fretten of andere knaagdieren. Hieronder vind je enkele artikelen hierover:

Landbouwhuisdieren en paarden dierenartsen bij AniCura Nederland

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd