Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

Actie tijdens Maand van het Gebit in februari

Weet u of uw dier last heeft van gebitsproblemen? Een slecht gebit is de nummer 1-ziekte bij honden en katten. Tijdens de maand van het gebit geven wij extra aandacht aan gebitsproblemen bij huisdieren. Doet u mee?

Korting op mondverzorgingsproducten

In februari geven wij extra aandacht aan het gebit van huisdieren. Tijdens deze maand kunt u gebruik maken van onze speciale actie.

Met een goede mondverzorging voorkomt u vervelende gebitsproblemen bij uw dier. In de maand februari ontvangt u bij ons 15% korting op alle mondverzorgingsproducten voor uw dier.

Aandacht voor gebitsproblemen

Bijna 60% van de baasjes weet niet dat een slecht gebit bij honden en katten bovenaan de lijst staat van ziektes. Het gevolg hiervan zijn veel klachten zoals pijn en een stinkende bek. Daarom vragen wij hier aandacht voor tijdens de Maand van het Gebit.

Poetst u de tanden van uw huisdier?

Een groot deel van gebitsproblemen zijn te voorkomen door de tanden te poetsen van uw huisdier. Maar meer dan 30% van de baasjes vindt tandenpoetsen bij hun dier onzin. En dit terwijl acht op de tien honden en katten last hebben van gebitsproblemen.

Een aantal gevolgen door gebitsproblemen zijn:

 • slechte adem
 • pijn
 • hartproblemen
 • nierfalen

Een paar keer per week tandenpoetsen is al een goed begin om tandplak te beperken. Daarnaast is het een goede manier om gebitsproblemen in een vroeg stadium te ontdekken, zoals afgebroken tanden of geïrriteerd tandvlees.

Lees meer over tandenpoetsen bij uw huisdier

Meer nieuws

 • Meerdere meldingen van honden met kennelhoest in Den Helder

  Den Helder, 17 november 2022 - Bij twee locaties van Dierenkliniek AniCura in Den Helder (Pasteurstraat en Texelstroomlaan) zijn afgelopen weken meerdere gevallen van kennelhoest gemeld. Door het besmettelijke virus kunnen honden een paar dagen flink ziek worden. Als een hond symptomen van onder meer droge hoest, kokhalzen, slijm uitbraken, hangerig gedrag en minder eetlust vertoont, kan er sprake zijn van de besmettelijke hondenhoest.
   Lees meer
  • Pensioen Maarten Kappen

   Maarten Kappen gaat na 40 jarig werkzaam zijn in het vak met pensioen.
    Lees meer
   • Baasjes maken zich regelmatig zorgen om de gezondheid van hun dier, maar missen pijnsignalen

    Huisdieren laten vaak niet zien dat ze pijn hebben. Daarom is het moeilijk in te schatten of ze lijden aan een kwaal of ziekte. Driekwart ziet hun dier als een kind* en niet verwonderlijk dat bijna tweederde van de baasjes zich regelmatig zorgen maakt om de gezondheid van hun huisdier. Bijna 20% ’tobt’ er zelfs dagelijks over. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Huisdierpanel onder ruim 1.500 huisdiereigenaren in opdracht van AniCura**.
     Lees meer

    Fout

    Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd