Actie tijdens Maand van het Gebit in februari

Weet u of uw dier last heeft van gebitsproblemen? Een slecht gebit is de nummer 1-ziekte bij honden en katten. Tijdens de maand van het gebit geven wij extra aandacht aan gebitsproblemen bij huisdieren. Doet u mee?

Welke actie geldt nu?

De acties tijdens de gebitsmaand gelden alleen in februari. Vaak is dit bijvoorbeeld een gratis gebitscontrole. Weten welke actie nu geldt? Gebruik onderstaande button.

Aandacht voor gebitsproblemen

Bijna 60% van de baasjes weet niet dat een slecht gebit bij honden en katten bovenaan de lijst staat van ziektes. Het gevolg hiervan zijn veel klachten zoals pijn en een stinkende bek. Daarom vragen wij hier aandacht voor tijdens de Maand van het Gebit.

Poetst u de tanden van uw huisdier?

Een groot deel van gebitsproblemen zijn te voorkomen door de tanden te poetsen van uw huisdier. Maar meer dan 30% van de baasjes vindt tandenpoetsen bij hun dier onzin. En dit terwijl acht op de tien honden en katten last hebben van gebitsproblemen.

Een aantal gevolgen door gebitsproblemen zijn:

  • slechte adem
  • pijn
  • hartproblemen
  • nierfalen

Tandenpoetsen: écht!

Een paar keer per week tandenpoetsen is een goed begin om tandplak te beperken. Daarnaast is het een goede manier om gebitsproblemen in een vroeg stadium te ontdekken, zoals afgebroken tanden of geïrriteerd tandvlees. Meer weten? Ga naar: tandenpoetsen hond en kat: 4 stappen

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd