Maand van de Gebitsverzorging

Onze huisdieren zijn meesters in het verbergen van pijn. Het is hun natuur. Weten of uw dier pijn heeft door gebitsproblemen? Doe een gratis gebitscheck!

Plan jouw gratis gebitscontrole

Kom langs om het gebit van jouw dier te laten checken.
Maak nu een afspraak

Gebitsproblemen komen voor bij 8 op de 10 katten en honden

Maar meer dan 30% van de baasjes vindt tandenpoetsen bij hun dier onzin. En dit terwijl acht op de tien honden en katten last hebben van gebitsproblemen.

Vraag uw dierenkliniek aan welke actie u deel kunt nemen! 

Verborgen pijn: uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de baasjes niet weet dat problemen door een slecht gebit bij honden en katten bovenaan de lijst staat van ziektes. Het gevolg van gebitsproblemen zijn klachten zoals pijn en een stinkende bek. Onze dieren verbergen die pijn alleen heel goed. Daarom vragen wij hier aandacht voor tijdens de Maand van het Gebit.

Echt problematisch: juist ándere ziektes dan directe gebitsproblemen ontstaan in het gebit. Als problemen niet op tijd worden ontdekt, komen miljarden bacteriën in hun mond via ziek tandvlees in de bloedbaan terecht. Zo kunnen ze belangrijke organen, zoals lever, nieren en hart, ernstig besmetten. Gelukkig is het gemakkelijk te voorkomen!

Voorkomen: met goede gebitsverzorging en regelmatige controles bij de dierenarts voorkomt u vervelende gebitsproblemen bij uw dier.

Gratis controle

Veruit de meeste klinieken hebben tijdens deze periode speciale acties. Weten of uw dierenkliniek meedoet? Kijk dan op deze pagina.

Gebitsbehandeling in drie stappen

Stap 1

We doen een controle en bekijken het gebit, de beet en het tandvlees.

Stap 2

Zien we iets verdachts? Dan kan er een rontgenfoto nodig zijn. Een tand ziet er vaak gezond uit terwijl er onder het tandvlees van alles gebeurt.

Stap 3

Een gebitsreiniging bestaat uit het reinigen en polijsten van de tanden om tandsteen en tandplak te verwijderen. Als er meer gebitsproblemen zijn, bespreken we een passende behandeling.

Poetst u de tanden van uw huisdier?

Een groot deel van gebitsproblemen zijn te voorkomen door de tanden te poetsen van uw huisdier. Maar meer dan 30% van de baasjes vindt tandenpoetsen bij hun dier onzin. En dit terwijl acht op de tien honden en katten last hebben van gebitsproblemen.

Een aantal gevolgen door gebitsproblemen zijn:

 • slechte adem
 • pijn
 • hartproblemen
 • nierfalen

Een paar keer per week tandenpoetsen is al een goed begin om tandplak te beperken. Daarnaast is het een goede manier om gebitsproblemen in een vroeg stadium te ontdekken, zoals afgebroken tanden of geïrriteerd tandvlees.

Tandenpoetsen


Tandenpoetsen voorkomt veel gebitsdproblemen maar ook ziektes die daar weer uit voortkomen. Bouw tandenpoetsen stapsgewijs op.

Hieraan herkent u gebitsproblemen

 1. 1

  Slechte adem

 2. 2

  Bloedend tandvlees

 3. 3

  Minder eetlust

 4. 4

  Knoeien met eten

 5. 5

  Gedragsverandering

 6. 6

  Bruine aanslag op de tanden

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd