Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tandheelkunde bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg

Voor een gezond gebit van uw huisdier. De dierentandarts bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg heeft jarenlange expertise en de laatste kennis op het gebied van gebitsproblemen bij hond, kat en konijn. Dit betekent snel een juiste diagnose en behandeling bij veelvoorkomende en complexere gebitsklachten.

Expertise in tandheelkunde bij huisdieren

Heeft uw dierenarts een tandprobleem gezien bij uw dier? Soms is het dan nodig om uw dier te verwijzen naar een dierenarts die heeft doorgeleerd in tandheelkunde. Met speciale apparatuur en jarenlange nascholing is er meer aan onderzoek en behandeling aan het gebit mogelijk. 

Dierentandarts

Net als bij mensen is een goede tandverzorging van uw hond of kat dé sleutel om gebitsproblemen te voorkomen. Met een dagelijks tandenpoetsritueel ontdekt u ook eerder of een bezoek aan de dierentandarts verstandig is, om bijvoorbeeld tandsteen te laten verwijderen. Lees ook: Tandenpoetsen hond en kat; de 4 stappen

Onze dierentandarts heeft een jarenlange expertise opgebouwd op het gebied van gebitsproblemen bij hond, kat en konijn. Dit betekent een kundige diagnose en behandeling bij tal van klachten, zoals een afgebroken tand of pijn bij het eten.

Zo ontstaan gebitsproblemen bij huisdieren

Problemen aan het gebit komen vaak door tandplak, dat zich kan ontwikkelen tot tandsteen. De ophoping van tandplak met bacteriën kan leiden tot vervelende ontstekingen bij uw hond of kat, stinken uit de bek, losse of verlies van tanden en in het ergste geval tot ontstekingen in organen in het lichaam.

Lees ook:

Tandheelkunde bij konijnen en knaagdieren

Niet alleen honden en katten hebben regelmatig last van het gebit, ook konijnen en knaagdieren hebben regelmatig afwijkingen aan tanden of kiezen. Konijnen en knaagdieren hebben levenslang doorgroeiende kiezen die los kunnen gaan zitten en waar vervolgens haken op ontstaan, waardoor het dier niet meer kan eten.

Lees ook:

Dentale röntgen

Niet alle aandoeningen zijn met het blote oog te zien, denk bijvoorbeeld aan tanden die niet zijn ‘doorgekomen’ zijn, aangetast kaakbot, resterende wortels van afgebroken elementen.

Met ons speciale röntgenapparaat voor het gebit (dentale röntgen) kunnen we röntgenfoto’s maken van het gebit en de tandwortels van uw huisdier. Hiervoor is altijd een narcose nodig. Als we tijdens het onderzoek iets ontdekken, kunnen we vaak gelijk de behandeling uitvoeren, zoals een uitgebreide gebitsreiniging of het trekken van een tand of kies.

Vraag, of afspraak maken?

Neem Contact met ons op, we helpen u graag verder.

Onze dierentandarts

Tandheelkundig dierenarts
Lies Paardekoper
  • Dierenhuisarts

    Uw dier heeft pijn bij bewegen of loopt mank? Wij helpen uw dier direct, met of zonder verwijzing.
  • Dierenziekenhuis

    Wat uw dier ook heeft, wij hebben alle expertises in huis om de beste zorg te bieden.
  • Apotheek

    Hier vind u voeding, voedingsproducten en medicatie. Ook online te bestellen!

Opeens miste er een stukje tand

Lees het verhaal van de labradoodle Ginger

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd