Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Bult in mondholte

Honden en katten: bult in de mondholte / tumoren

Bulten in de mondholte kunnen veroorzaakt worden door tumoren. Hoe onschuldig een bult er ook kan uitzien, je weet pas of je te maken hebt met een goedaardig of kwaadaardig gezwel, als er histologisch onderzoek is gedaan. Dat is dan ook de reden dat wij ‘bulten’ altijd serieus nemen.

De behandeling bestaat uit 2 stappen:

  1. Als eerste wordt er een dentale rontgenfoto genomen van het defect in de mondholte en meerdere stukjes weefsel (biopten) verwijderd welke worden opgestuurd voor histologisch onderzoek. Bij grote defecten is er bovendien de mogelijkheid tot het maken van een CT-scan binnen ons dierenziekenhuis om de omvang van de gezwel en de eventuele ingroei in de omliggende structuren in beeld te brengen. Als alle uitslagen binnen zijn, kan er gekeken worden naar de best mogelijke therapie.
  2. Behandeling van tumoren (mits natuurlijk mogelijk) kan onder andere bestaan uit het chirurgisch verwijderen van de bult, het geven van chemotherapie of het bestralen van de bult. Wij proberen altijd de best mogelijke behandeling voor het huisdier te vinden.

Afspraak bij tandheelkundig dierenarts

Om een afspraak te maken bij onze Tandheelkundig Dierenarts Lies Paardekooper kunt je bellen met de praktijk (+31 (0) 135 400 215) of naar dzt@anicura.nl mailen. Wilt je graag een vraag stellen of overleggen over de situatie bij jouw huisdier, dan kun je mailen naar dzt@anicura.nl tav Tandheelkundige Dierenarts – Lies Paardekooper.

Het bijvoegen van 1 of meerdere scherpe foto’s die de situatie duidelijk in beeld brengen, werkt vaak zeer verhelderend.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd