De beste start voor uw pup met het puppyconsult van AniCura

Er is geen leukere toevoeging aan een gezin dan een puppy! Wel is het goed om te weten wat er allemaal bij de groei, zorg en opvoeding van een puppy komt kijken. Daarom biedt AniCura een puppyconsult aan voor haar klanten.

Waarom een puppyconsult?

Er zijn twee redenen dat we het puppyconsult doen:

  • De eerste is dat we u graag meer vertellen over de groei, zorg en opvoeding van uw puppy. Uit ervaring weten we dat baasjes veel vragen hebben als ze net een nieuwe pup hebben. Daarnaast staat het internet vol met (soms zelfs gevaarlijke) fabels en tegenstrijdige informatie.
  • De tweede reden is dat we uw puppy van jongs af aan willen laten wennen aan een bezoek aan de dierenarts. Het bezoek aan de dierenarts moet leuk en ontspannen zijn en niet eng. 

Wanneer een puppycheck?

Als uw puppy voor zijn nodige vaccinaties is langsgeweest, nodigen wij u uit om langs te komen voor een puppyconsult. Dit is een aparte afspraak bij de paraveterinair waarin hij/zij u meer vertelt over uw puppy en u vragen kunt stellen. Ook kan uw pup wennen aan de spreekkamer en de behandeltafel.

Verder houden we de groei en ontwikkeling van uw nieuwe hond bij. Deze check bieden wij ook aan wanneer uw hond puppy-af is, bijvoorbeeld tijdens (het begin van) de puberteit.

Wat doen we tijdens het puppyconsult?

Tijdens het speciale puppyconsult laten we uw puppy op een speelse manier wennen aan het staan op de behandeltafel, de weegschaal en het onderzoeken van uw hond.

Zo voorkomen we dat uw hond angstig is. Terwijl we uw puppy laten wennen, kijken we uw hond meteen na. Gewoon voor de zekerheid, u bent er toch. 

Ook bespreken we rustig wat er allemaal nodig is om ervoor te zorgen dat uw pup zich goed kan ontwikkelen.

Van uitleg over de groei van uw hond tot en met de verzorging en opvoeding. Want nu is het nog een schattig hondje, maar het moet wel een volwaardig lid van het gezin worden.

Daarnaast laten we u zien hoe u uw pup zelf kan laten wennen aan bepaalde handelingen, zoals tandenpoetsen en het checken van pootjes en oren.

Tijdens het consult gaan we in op vragen als:

  • hoeveel en welk voer is het beste voor mijn puppy?
  • waarom bijt de pup soms in mijn handen?
  • wat zijn de manieren om de hond zindelijk te maken?
  • hoe zorg ik voor de vacht?
  • moet mijn pup gecastreerd of gesteriliseerd worden?

Afspraak puppyconsult

Wilt u langskomen voor een puppyconsult? Neem contact met ons op. 

Net een puppy? Ontvang informatie op maat!

Op zoek naar informatie op maat over uw puppy? Meld u aan voor onze Puppy Wijzer. We helpen u graag bij het opvoeden en begeleiden van uw pup. Als u zich inschrijft krijgt u maandelijks een gepersonaliseerde e-mail op basis van de leeftijd van uw puppy met handige informatie. Hierbij kunt u denken aan:

Die berichten komen bij u binnen afhankelijk van de ingevulde geboortedatum van uw hond. Bovendien maakt u bij inschrijving kans op een half jaar puppyvoer van ROYAL CANIN©!

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd