Senior Check Kat

Als liefdevolle eigenaar wil je het beste voor je kat, vooral naarmate ze ouder worden. Regelmatige gezondheidscontroles zijn van vitaal belang om mogelijke gezondheidsproblemen op tijd te detecteren. In dit artikel ontdek je wat deze check inhoudt en waarom het zo belangrijk is voor de gezondheid van je oudere kat.

Bekijk ook: Senior Check Hond

Waarom een Senior Check?

Oudere katten kunnen meer gezondheidsproblemen krijgen, zoals nieraandoeningen, schildklieraandoeningensuikerziekte, bloedarmoede en ontstekingen. Katten laten niet altijd zien dat ze pijn hebben, en problemen worden soms pas laat ontdekt. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van ogenschijnlijk gezonde oudere katten afwijkingen vertoont in bloed en urine. Het is belangrijk dus om deze problemen op tijd te vinden en te behandelen.

Wat zijn de voordelen van een Senior Check bij jouw kat?

  • Comfortabel ouder worden: verzeker dat jouw senior kat comfortabel oud kan worden zonder onnodige gezondheidsproblemen.
  • Aangepaste zorg: ontvang op maat gemaakt advies voor de specifieke behoeften van jouw oudere kat.
  • Verlengd actief leven: door problemen vroegtijdig op te sporen, kan jouw senior kat langer genieten van een actief leven.

Hoe verloopt een Senior Check?

Lichamelijk onderzoek

Onze ervaren dierenartsassistenten voeren een grondig lichamelijk onderzoek uit bij je kat. Dit omvat een gedetailleerde inspectie van de tanden, huid, oren, ogen, gewrichten, en het luisteren naar het hart. We verzamelen ook informatie over de levensstijl van je kat, medische voorgeschiedenis en eventuele gedragsveranderingen.

Laboratoriumonderzoek

Om de interne gezondheid van je kat te beoordelen, maken we gebruik van diagnostische screeningstests van het bloed en de urine. Deze tests helpen bij het evalueren van de werking van interne organen en dienen als een effectief screeningsinstrument voor verschillende ziekten.

Wat omvat de Senior Check?

  • Consult: een uitgebreide evaluatie door de dierenassistente om het welzijn van jouw kat te beoordelen.
  • Chem 10: een gedetailleerde bloedtest om essentiële stoffen te analyseren.
  • SDMA + T4: cruciale tests voor vroegtijdige detectie van nier- en schildklierproblemen.
  • Procyte: een bloedonderzoek om het aantal rode bloedcellen te meten en bloedarmoede op te sporen.
  • Urinestick + SG: een urinetest om de nierfunctie en urineconcentratie te controleren.
  • Bloeddruk (extra): een meting om de bloeddruk te controleren.

Wat zijn de kosten van een Senior Check?

  Kosten Senior Check

Kosten Senior Check
Wanneer gecombineerd met vaccinatie.

✔️ Consult 
✔️ Chem10
✔️ SDMA + T4
✔️ Procyte 
✔️ Urinestick + SG
199 euro 190 euro
✔️ Consult
✔️ Chem10
✔️ SDMA + T4
✔️ Procyte
✔️ Urinestick + SG
✔️ Bloeddruk
235 euro 223 euro

Deze tarieven weerspiegelen de uitgebreide aandacht, gespecialiseerde tests, en zorgvuldige monitoring die essentieel zijn voor het waarborgen van het welzijn van jouw senior kat tijdens de uitgebreide gezondheidscontrole.

Vanaf welke leeftijd is een Senior Check een goed idee?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat katten vanaf 7 jaar meer gezondheidsproblemen krijgen, ongeacht hun ras of grootte. Tussen 7 en 10 jaar zijn katten op middelbare leeftijd. Hoewel ze nog niet als senioren worden beschouwd, beginnen de problemen al. Daarom raden we de Senior Check aan voor alle katten van 7 jaar en ouder.

Vervolgonderzoek nodig?

Regelmatige bezoeken stellen ons in staat om veranderingen in de gezondheidstoestand van jouw kat over de tijd te volgen. Mocht er uit de Senior Check blijken dat er opvolging en behandeling nodig is, bespreken we met jou de risico's en mogelijkheden voor jouw dier.

Dit proactieve benaderingssysteem stelt ons in staat om snel in te grijpen en de levenskwaliteit van jouw senior kat te waarborgen. Investeer in de gezondheid van jouw kat en geef hem de zorg en aandacht die hij verdient tijdens zijn gouden jaren.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd