Puppy Checklist

Van het puppy-proof maken van je huis tot aan de gezondheid, tot aan het trainen van je puppy. Het is niet niks, die nieuwe viervoeren in huis! Wij helpen je graag om samen met jouw harige vriend een goed leven tegemoet te gaan.

Net een puppy? Dan komt er veel op je af. Waar moet je aan denken om te kopen als je net een puppy in huis neemt? En wat zijn andere tips die we je kunnen geven?

Allereerst moet een puppy gechipt zijn. Dat is hoogstwaarschijnlijk al gebeurd vanaf de fokker of waar je pup vandaan komt, zo niet, controleer dan extra goed of u niet met een malafide fokker te maken heeft. Lees meer op: ID: chippen en registreren

Puppy-proof maken van je huis

Hoe bereid je de nieuwe omgeving van je puppy voor? Ga naar: Puppy-proof maken van je huis. Denk ook na over socialisatie. Ga naar:

Wat moet je kopen voor een pup?

Wat moet je kopen voor je puppy? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet en op één pagina geplaatst. Ga naar: Puppy benodigdheden: een checklist!

Rust

Het is extreem belangrijk dat een puppy genoeg rust krijgt. Blijft hij te lang per dag geprikkeld, dan kan dit leiden tot (sociale) ontwikkelingsproblemen. Lees ook:

Voer

Welk voer moet je je puppy nu eigenlijk geven? Wij helpen je een handje:

Zindelijkheid van je pup

Straf een puppy nooit, zeker niet voor een plasje waar dat niet hoort. Denk eraan: schreeuwen is ook een straf. Meer weten? 

De gezondheid van jouw puppy

Deze website staat er vol mee: informatie over de gezondheid van jouw pup. Hieronder een kleine greep die het meest relevant is voor puppy's.

Hoe controleer ik de gezondheid van mijn pup?

Parasieten bij puppies

Ontwormen en vaccinatie

De nagels en het gebit van je puppy

Griep bij puppy's

Honden en giftige items

 

Train jouw puppy

Gewenst gedrag leer je een hond het beste aan door belongingsgerichte training. Dat is de basis. Lees meer op: Beloningsgericht trainen. Lees deze pagina goed door, hier staan hele goede tips in over hoe je trainen het beste kunt aanpakken.

Wil je weten wat en hoe je kunt trainen met je puppy? Hierover hebben we veel geschreven.

Onze artikelen over trainen

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd