Over het laten inslapen van uw dier, en wat daarna

Het is een onderwerp waar u liever niet over nadenkt. Toch is het fijn als u (alvast) weet welke mogelijkheden er zijn. Wij hopen u met deze informatie te helpen bij de eventuele voorbereiding op een ongetwijfeld moeilijke periode.
  • Het laten inslapen van uw hond

    Misschien is dit wel de moeilijkste beslissing die u voor uw hond moet maken. En het is lastig om hier als eigenaar objectief naar te kijken. Wanneer is het beter om uw hond in te laten slapen?
  • Het laten inslapen van uw kat

    Natuurlijk doen we er alles aan om uw kat de beste zorg te geven. Maar soms is een kat zo ziek, of heeft hij zo veel pijn dat het dier laten inslapen de meest humane oplossing is om het lijden te laten stoppen
  • Het laten inslapen van uw konijn

    Het is een moeilijke keuze: kiezen voor het in laten slapen van uw konijn. In sommige situaties is euthanasie de enige optie. Wanneer kiest u voor het inslapen van uw konijn en wat kunt u verwachten?

Na overlijden

Heeft u al nagedacht over een waardig afscheid voor uw huisdier? De meeste huisdiereigenaren kiezen voor een crematie. U kunt een keuze maken tussen een individuele crematie en een collectieve crematie.

U kunt ervoor kiezen om uw hond of kat te laten begraven op een begraafplaats speciaal voor dieren. Er zijn verschillende mogelijkheden om de ceremonie naar wens in te vullen. Zo kunt u een kist uitzoeken, maar ook besluiten om uw huisdier in zijn of haar mand te begraven. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Rouwen om uw hond

Hoe om te gaan met afscheid nemen
Lees verder

Een waardig afscheid voor uw huisdier

Over destructie

Een andere mogelijkheid is om uw huisdier achter te laten voor destructie. Laat u eerst goed informeren over wat destructie inhoudt. Veel mensen weten namelijk niet altijd wat destructie is.

Bij destructie wordt uw huisdier opgehaald en samen met ander dierlijk restmateriaal, slachtafval en kadavers via een industrieel proces verwerkt. Als u voor deze optie kiest, betaalt u de kosten voor destructie op de kliniek.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd