Crematie kat

Wanneer uw kat overlijdt, gaat u als huisdiereigenaar een moeilijke tijd door. Niet alleen bent u bezig met afscheid nemen en loslaten, maar tegelijkertijd moet u een beslissing nemen over wat er met het lichaam van uw kat gebeurt. Uw AniCura dierenarts staat u in deze moeilijke tijd bij voor advies.

Lees ook: Crematie hond

Crematie kat

Het is niet iets waar u bij stil wilt staan, maar toch over na moet denken: wat wilt u met het lichaam van uw kat doen na overlijden? Crematie is een optie. 

Uw kat alleen of in een groep laten cremeren

U kunt kiezen voor een individuele of collectieve crematie. De verschillen leggen we hier uit.

Individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt uw kat alleen gecremeerd. U heeft dan de mogelijkheid om de as van uw kat terug te krijgen. De crematoria hebben vaak een ruime selectie aan urnen en sieraden. Wanneer u de as niet terugwenst, kan deze door het crematorium worden uitgestrooid.

Collectieve crematie

Bij een collectieve crematie wordt uw kat samen met een aantal andere huisdieren gecremeerd. Het is dan ook niet mogelijk om de as terug te krijgen. De as wordt na crematie door het crematorium uitgestrooid.

Huisdierencrematoria

De dierenklinieken van AniCura werken nauw samen met drie huisdierencrematoria. Wilt u meer informatie over de crematie? Kijk op de website van het dierencrematorium of neem contact op met uw dierenarts.

Kosten cremeren kat

De prijs voor het cremeren van uw kat hangt af van uw keuze voor een individuele of groepscrematie.Een individuele crematie kost meer dan een groepscrematie.

Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het gewicht van uw kat, of u de as in een urn mee wilt nemen en wat uw verdere wensen zijn.  

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, of wilt u een AniCura dierenarts spreken voor advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Het uitstrooien van de as

Misschien wilt u de as van uw kat uitstrooien of begraven. In dat geval adviseren wij om te informeren bij uw gemeente waar dat is toegestaan; in sommige stedelijke gebieden is dit namelijk verboden.

U kunt ook op zoek gaan naar een dierenbegraafplaats waar u de as mag uitstrooien, of waar u de as van uw huisdier kunt begraven met eventueel een gedenksteen.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd