Crematie hond

Wanneer uw hond overlijdt, kan dat een enorme klap voor u zijn. Uw hond is een belangrijk onderdeel van uw leven. Hoewel wij ons natuurlijk richten op het beter maken van huisdieren, zien wij het ook als onze belangrijke taak om u bij te staan met advies wanneer uw huisdier overlijdt.

Lees ook: Crematie kat

Hond cremeren

De meeste huisdiereigenaren kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Maar welke vormen van crematie zijn er eigenlijk. Wilt u de as uitstrooien of toch bewaren in een urn? Of kiest u liever voor een sieraad waarin de as verwerkt zit. Of heeft u liever een gedenksteen? Wij helpen u alvast met deze keuzes, zodat u daar niet over hoeft na te denken als dat vreselijke moment daar is.

Een individuele of collectieve crematie

U kunt ervoor kiezen om uw hond individueel of collectief te laten cremeren. De wensen kunt u bespreken met uw dierenarts en/of met een medewerker van het crematorium. 

  • Bij een individuele crematie wordt uw hond alleen gecremeerd. Na afloop kunt u ervoor kiezen om de as van uw hond terug te krijgen. Het crematorium heeft een ruime selectie aan urnen en sieraden. Wanneer u de as niet terugwenst, kan deze door het crematorium worden uitgestrooid.
  • Bij een collectieve crematie wordt uw hond met een aantal andere huisdieren gecremeerd. Het is dan ook niet mogelijk om na een collectieve crematie de as terug te krijgen. De as wordt dan door het crematorium uitgestrooid.

Het crematorium kan ook andere wensen voor u invullen, zoals het laten maken van een pootafdruk, een inktafdruk of u kunt een pluk haar van uw huisdier terugkrijgen.

Om er zeker van te zijn dat alle mogelijkheden besproken zijn, raden wij aan om ook contact op de te nemen met het crematorium.

Contactgegevens crematoria

Wanneer u kiest voor crematie informeer dan bij uw dierenarts welk crematorium u kan ondersteunen bij het invullen van uw wensen.

De AniCura dierenklinieken werken nauw samen met drie huisdierencrematoria:

Kosten crematie hond

De kosten van het cremeren van uw hond zijn afhankelijk van uw keuze voor een individuele of collectieve crematie. Voor een individuele crematie betaalt u meer.

Andere factoren die van invloed zijn op de kosten zijn het gewicht van uw hond, of u de as in een urn mee wilt nemen en wat uw verdere wensen zijn.

Heeft u nog vragen over het cremeren van uw hond? De dierenartsen van uw AniCura-kliniek staan voor u klaar.

Het uitstrooien of begraven van de as

Als u de urn met de as van uw hond niet wilt bewaren, kunt u de as ook uitstrooien of begraven.

Heeft u behoefte aan een gedenkplek? Dan kunt u op zoek gaan naar een dierenbegraafplaats. Sommige begraafplaatsen hebben speciale plekken voor gecremeerde dieren. Dan heeft u een plek waar u uw dier nog kunt bezoeken als u dat fijn vindt.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd