Zoetermeerse Dierenkliniek De Leyens sluit zich aan bij AniCura

Huisdierenbezitters in Zoetermeer en omgeving kunnen rekenen op meer uitgebreide zorgmogelijkheden voor hun geliefde huisdieren. Dit dankzij de aansluiting van Dierenkliniek de Leyens bij AniCura, een internationaal samenwerkingsverband van dierenklinieken dat de kwaliteit van medische huisdierenzorg wil blijven verbeteren. Dat kan volgens AniCura door kennis en ervaringen te delen en samen te investeren in apparatuur, onderzoek en opleiding.

Dit dankzij de aansluiting van Dierenkliniek de Leyens bij AniCura, een internationaal samenwerkingsverband van dierenklinieken dat de kwaliteit van medische huisdierenzorg wil blijven verbeteren. Dat kan volgens AniCura door kennis en ervaringen te delen en samen te investeren in apparatuur, onderzoek en opleiding.

"De aansluiting bij AniCura biedt ons kansen die voor een solopraktijk niet of lastiger te realiseren zijn", zegt Anton van Zetten, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Zoetermeer, zoals de kliniek nu heet.

AniCura Dierenkliniek Zoetermeer heeft een team van drie dierenartsen en acht dierenartsassistenten. Jaarlijks bezoeken duizenden huisdieren uit Zoetermeer en omgeving de kliniek, waaronder relatief veel vogels, konijnen en cavia's. De behandelingen variëren van reguliere gezondheidsonderzoeken en vaccinaties tot gebitsverzorging en orthopedische behandelingen. De kliniek besteedt daarnaast veel aandacht aan pijnbestrijding bij huisdieren.

Vertrouwde zorg in een ander jasje

Voor de dieren en hun baasjes verandert er op het oog niet veel. Zij kunnen gewoon terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts aan de Brechtzijde 5, waar de kliniek al sinds 1981 zit. De kliniek krijgt een wat ander uiterlijk, namelijk in de kleuren en huisstijl van AniCura. Dat geldt ook voor de kleding van de dierenartsen en assistentes. De grootste verandering vindt plaats áchter de schermen, in de ontwikkeling van de kennis van het team, de werkwijzen en de apparatuur.

Ruimte voor ontwikkeling en investeringen

Van Zetten: "AniCura investeert in jaarlijkse na- en bijscholing van alle medewerkers in onze kliniek en in de ontwikkeling van bijzondere expertise op onderdelen van de medische zorg voor dieren." Door de aansluiting bij het van oorsprong Zweedse AniCura heeft de Zoetermeerse dierenkliniek ook meer ruimte voor investeringen in apparatuur. Zo is inmiddels een nieuw echo-apparaat aangeschaft. Ook processen en procedures worden heroverwogen. Momenteel optimaliseert de kliniek haar beleid voor reiniging en desinfectie en evalueert ze het antibioticagebruik. "De verbetering en uitbreiding van de zorg die wij altijd nastreven, kunnen we nu completer en in een aanzienlijk hoger tempo realiseren dan we als solo-kliniek hadden gekund", aldus Van Zetten.

AniCura Dierenkliniek Zoetermeer is gevestigd aan de Brechtzijde 5 in Zoetermeer. De kliniek is dagelijks geopend van 8.30 tot 20.00 uur en bereikbaar op telefoonnummer 079 331 27 69 of 079 346 02 14.

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd