AniCura Haaglanden in Rijswijk breidt uit

AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden, verwijskliniek voor huisdieren, heeft zijn locatie uitgebreid. Het vloeroppervlak van de dierenkliniek aan de Frijdastraat 20a in Rijswijk is nu 1.000 m2. Al 2,5 jaar na de opening in 2016 was Haaglanden toe aan uitbreiding.

"Het aantal dieren dat wij per jaar behandelen is sinds de opening in 2016 verdubbeld. Door de groei van de vraag naar complexe zorg voor huisdieren en spoedeisende zorg raakten onze consultatieruimtes overbezet" aldus Marcel Reijers, Dierenarts chirurg en praktijkmanager bij AniCura Specialistische Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk.

AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden vormt één organisatie met AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht. Het biedt specialistische zorg voor katten en honden. Baasjes kunnen er na een doorverwijzing van hun dierenarts met hun dier terecht voor bijvoorbeeld (complexe) operaties aan gewrichten, zoals kunstheupen, of voor een CT-scan. Het verwijscentrum met locaties in Rijswijk en Dordrecht levert die zorg met dertig dierenartsen, waaronder negen specialisten. De klinieken hebben in totaal zo'n 50 medewerkers en zijn daarmee een van de grootste verwijscentra voor huisdieren in Nederland.

Bijzondere specialistische zorg

AniCura Haaglanden levert alleen specialistische zorg. Baasjes kunnen er met hun huisdieren terecht met een doorverwijzing van een gewone dierenarts. De vraag naar verwijszorg groeit enorm. Reijers: "Huisdieren worden gezien als een volwaardig lid van het gezin. Eigenaren kijken dan ook kritisch naar de kwaliteit van de zorg voor hun dier. Daarnaast schakelen dierenartsen steeds vaker een specialistische dierenarts in voor diagnoses en behandelingen waar ze zelf weinig kennis van en ervaring mee hebben”.

AniCura Haaglanden heeft specialisten voor de vakgebieden cardiologie, chirurgie, dermatologie, traumatologie & intensive care, interne geneeskunde, medische beeldvorming, neurologie, oogheelkunde en orthopedie. Daarnaast heeft het een dierenarts met bijzondere kennis van kattengeneeskunde.

Orthopedie

Het verwijscentrum beschikt over een dierenarts-specialist orthopedie en er is momenteel bovendien een dierenarts-specialist orthopedie bij het verwijscentrum in opleiding. Het team in Rijswijk verricht alle mogelijk orthopedische ingrepen en staat in Nederland in het bijzonder bekend om het plaatsen van kunstheupen bij honden en katten.

AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden is hiernaast trots op zijn cardiologisch team dat onder leiding staat van een dierenarts-specialist Cardiologie. Cardiologen behandelen hart- en vaatziekten van huisdieren en zijn in Nederland zeldzaam. Haaglanden biedt hiermee uitzonderlijk goede cardiologische diagnostiek.

Spoedzorg

Ook heel bijzonder is dat Haaglanden beschikt over een specialist op gebied van spoedzorg. Dierenarts-specialist traumatologie (spoedzorg) en intensive care Laura Ruys is een van de weinige specialisten op dit gebied in Nederland.

Spoedzorg is een in toenemende mate een uitdaging voor dierenartsen. Reijers: "De meeste klinieken zijn te klein om zeven dagen per week 24 uur per dag paraat te staan. De zware belasting daarvan voor de dierenartsen zou de kwaliteit van de zorg in gevaar kunnen brengen. Steeds meer dierenklinieken brengen dit dan ook onder bij grotere collega's. Sinds wij 24/7 spoedzorg aanbieden, waarbij we ook nog eens een specialist op het gebied van traumatologie en intensive care hebben, constateren we een explosieve groei van de vraag ernaar door dierenklinieken uit de regio." Door de beschikking over veel specialismen in het verwijscentrum kan er in spoedgevallen ook direct door een specialist geopereerd worden. Zo kan bijvoorbeeld een dier dat aangereden is en (complexe) botbreuken heeft, direct door een orthopedisch chirurg geopereerd worden.

Ambities

Reijers en zijn team streven ernaar om de kwaliteit en dienstverlening van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden te blijven verbeteren. Daarnaast wil het blijven bijdragen aan de verhoging van het kennisniveau van dierenartsen, in het bijzonder die in de regio Haaglanden.

De kliniek investeert daarvoor in ontwikkeling van de medewerkers en in apparatuur waarmee steeds nauwkeurige diagnoses en betere behandelingen kunnen worden gegeven. Daarnaast biedt AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden opleidingsplaatsen en begeleiding bieden aan dierenartsen, waaronder dierenarts-specialisten, en paraveterinairen in opleiding.

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd