2019

“Meer expertise en ervaring onder één dak”

AniCura Naarden-Bussum, voorheen Sterkliniek Dierenartsen Naarden-Bussum, en Dierenkliniek Huizerweg in Bussum fuseren. De activiteiten en het team van de kliniek aan de Huizerweg verhuizen de komende maanden geleidelijk naar de Brinklaan 148 waar zij zich per 13 november 2019 volledig vestigen. Door deze fusie breiden de klinieken hun dienstverlening uit.

“Wij delen dezelfde visie op de zorg voor dieren. Door onze krachten te bundelen brengen we onze expertise en ervaring samen onder één dak”, zegt Frank Kahlmann, dierenarts en praktijkmanager van AniCura Naarden-Bussum.

Na de fusie heet de kliniek AniCura Naarden-Bussum, voorheen Sterkliniek Dierenartsen Naarden-Bussum, en bestaat het team uit vijf dierenartsen en tien gediplomeerde dierenartsassistentes (paraveterinairen). Naast behandelingen in de kliniek blijven zij ook huisbezoeken uitvoeren, zoals dat al gebeurde. Fred van der Kolk, dierenarts en oprichter van Dierenkliniek Huizerweg: “Samen behandelen we nu jaarlijks duizenden huisdieren uit Naarden-Bussum en omgeving. De behandelingen variëren van reguliere gezondheidscontroles tot second opinions.”

Dierenkliniek Huizerweg verdwijnt - vertrouwde zorg blijft

Voor de dieren en hun baasjes verandert er niet veel. Zij kunnen als vanouds terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts en paraveterinair. Een van de voordelen van de fusie is dat er meer verschillende expertises van de dierenartsen nu onder één dak komen. Hierdoor kunnen baasjes voor meer diagnoses en behandelingen terecht op één locatie. Ook kunnen de dierenartsen onderling makkelijker kennis met elkaar delen, wat de behandeling van de huisdieren ten goede komt.

Gewone en bijzondere zorg

De behandelingen die Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum biedt, variëren van reguliere gezondheidsonderzoeken en vaccinaties tot chirurgie en meerdaagse opnames. De kliniek besteedt daarnaast veel aandacht aan pijnbestrijding en verantwoord antibioticumgebruik bij huisdieren. Hiernaast beschikt de kliniek over moderne apparatuur voor het maken van röntgenfoto’s en echo’s, en er worden veel laparoscopieën (kijkoperaties) uitgevoerd om bijvoorbeeld honden en katten te steriliseren.

Beide klinieken hadden al veel kennis van tandheelkunde en uitgebreidere kaakchirurgie bij honden, katten en konijnen. De locatie aan de Brinklaan beschikt over een speciaal röntgenapparaat voor het gebit, waarmee gebitsproblemen nauwkeurig in beeld gebracht worden. Verder kunnen eigenaren door de expertise van Van der Kolk op het gebied van precisie-chirurgie met hun dier bij de kliniek terecht voor onder meer ooglidcorrecties (bijvoorbeeld als er een tumor op het ooglid zit), schildklieroperaties, lipcorrecties en het verwijderen van tumoren op heel moeilijke plekken.

Ook beschikt de kliniek over een eigen laboratorium voor bloed- en urineonderzoeken. Het voordeel daarvan is dat cliënten meestal binnen een uur de onderzoeksuitslag hebben en direct met de behandeling voor hun huisdier kunnen starten.

Na de fusie van Dierenkliniek Huizerweg met Sterkliniek Naarden-Bussum


Konijnen en knaagdieren kunnen nog beter bij ons terecht

De kliniek heeft diepgaande kennis van konijnen en knaagdieren. Fred van der Kolk is als dierenarts met bijzondere interesse in knaagdieren in Nederland bekend om zijn ruime ervaring met behandelen van konijnen en cavia’s. Dit ziet u terug op onze Expertise pagina. Hij geeft hierover ook onderwijs en nascholing aan studenten en dierenartsen. Andere klinieken verwijzen deze dieren dan ook regelmatig door naar de kliniek in Bussum.

Streven naar het beste

Voor de kliniek aan de Huizerweg betekent de samenwerking tegelijk een aansluiting bij Sterkliniek. Van der Kolk: “Het kwaliteitsstreven is hoog en de criteria zijn streng. Er wordt gekeken naar de kennis en ervaring van de medewerkers, naar de werkwijzen en naar de kwaliteit van de apparatuur. Wij zien de aansluiting bij Sterkliniek dan ook als een erkenning van onze kwaliteit.” Praktijkmanager en dierenarts Frank Kahlmann vult aan: “Ons hele team doet dit werk vanuit de liefde voor het dier en altijd vanuit het belang van het dier en de eigenaar. En dat blijft. De samenwerking biedt veel kansen, zowel op gebied van kennisdeling als voor de mogelijkheid om te investeren in bijvoorbeeld meer en nog betere apparatuur.”

Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum, Brinklaan 148 Bussum, is maandag geopend van 08:30 tot 20:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08:30-18:00 uur en zaterdag van 10:00-12:00 uur. Afspraken kunnen via de website zelf ingepland worden of telefonisch gemaakt worden. tel. 035 6922013. De praktijk beschikt over goede parkeergelegenheid.

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd