Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

Sterkliniek Hoogvliet en Spijkenisse breiden uit en sluiten zich aan bij AniCura

Met een toegewijd team gaat de dierenkliniek die bekend staat als Sterkliniek Hoogvliet en Spijkenisse verder onder de naam AniCura Hoogvliet en AniCura Spijkenisse. Naast het blijven leveren van kwalitatief hoge dierenzorg, wordt de kliniek in Hoogvliet katvriendelijk gemaakt en is het team uitgebreid met drie dierenartsen om weer op volledige sterkte te kunnen werken.

Nieuwe dierenartsen in Hoogvliet en Spijkenisse

Praktijkmanager en dierenarts Maartje Steendam: ‘’Samen met enthousiaste dierenartsen en assistenten ben ik trots dat we met zo’n fantastisch team verder gaan onder de naam AniCura. Met de komst van dierenartsen Yohann Glennie, Turku Toklu en Ellen van der Zaag hebben we ontzettend veel expertise in huis. Van chirurgie en revalidatie tot medische beeldvorming zoals echo’s en laboratoriumonderzoek. Voor honden, katten, vogels en reptielen.’’

Katvriendelijke kliniek

Ook breidt de kliniek AniCura Hoogvliet uit en wordt die opnieuw ingericht. De verbouwing, die eind dit jaar start, richt zich op het verbeteren van de service aan huisdiereigenaren. Met een aparte spreekkamer en een apart gedeelte in de wachtkamer speciaal voor katten, profiteren de katten ook van de verbouwing. Door honden en katten te scheiden vermindert het stress bij katten tijdens een bezoek aan de dierenarts en wordt de kliniek een stuk katvriendelijker.

Ook komt er een laboratorium waarin dierenartsen zelf bijvoorbeeld bloed en urine onderzoeken. Dit zorgt ervoor dat zij nog sneller een diagnose kunnen stellen en de behandeling kunnen starten.

Werken aan de toekomst

‘’Door de aansluiting bij AniCura zijn de klinieken Hoogvliet en Spijkenisse onderdeel van het grote internationale netwerk aan dierenklinieken van AniCura. Hiermee is er opeens veel meer kennis en ervaring in huis om nog beter voor huisdieren te zorgen.

Steendam: "Wij doen ons werk vanuit onze liefde voor het dier. Onze klanten - en natuurlijk hun dieren - zijn positief over de open en vertrouwde sfeer in onze klinieken. Als team zijn we trots op de combinatie van die 'huiskamersfeer' en de hoge kwaliteit van zorg die we leveren. Maar we leunen niet achterover: we willen ons blijven verbeteren. Door nascholing, door verdieping in onderdelen van de zorg en door het delen van kennis met collega's binnen heel Europa."

Kwaliteitssysteem Sterkliniek Dierenartsen mee naar AniCura

Sterkliniek Dierenartsen staat bekend om haar kwaliteitssysteem. Denk bijvoorbeeld aan regelmatige controles van apparatuur, strikte veiligheids- en kwaliteitseisen en verplichte nascholing. Dit kwaliteitssysteem combineert AniCura met haar eigen kwaliteitssysteem. Zo blijft de kwaliteit van de zorg en service gewaarborgd.

Meer nieuws

 • Meerdere meldingen van honden met kennelhoest in Den Helder

  Den Helder, 17 november 2022 - Bij twee locaties van Dierenkliniek AniCura in Den Helder (Pasteurstraat en Texelstroomlaan) zijn afgelopen weken meerdere gevallen van kennelhoest gemeld. Door het besmettelijke virus kunnen honden een paar dagen flink ziek worden. Als een hond symptomen van onder meer droge hoest, kokhalzen, slijm uitbraken, hangerig gedrag en minder eetlust vertoont, kan er sprake zijn van de besmettelijke hondenhoest.
   Lees meer
  • Pensioen Maarten Kappen

   Maarten Kappen gaat na 40 jarig werkzaam zijn in het vak met pensioen.
    Lees meer
   • Baasjes maken zich regelmatig zorgen om de gezondheid van hun dier, maar missen pijnsignalen

    Huisdieren laten vaak niet zien dat ze pijn hebben. Daarom is het moeilijk in te schatten of ze lijden aan een kwaal of ziekte. Driekwart ziet hun dier als een kind* en niet verwonderlijk dat bijna tweederde van de baasjes zich regelmatig zorgen maakt om de gezondheid van hun huisdier. Bijna 20% ’tobt’ er zelfs dagelijks over. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Huisdierpanel onder ruim 1.500 huisdiereigenaren in opdracht van AniCura**.
     Lees meer

    Fout

    Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd