Paraveterinair en dierenarts: eindelijk een vitaal beroep

Voor alle paraveterinairen en dierenartsen hebben wij goed nieuws: de motie om dierenartsen en paraveterinairen op de lijst van vitale beroepen te plaatsen, is aangenomen!

De gezondheidszorg van alle huisdieren ligt volledig in de handen van dierenartsen en paraveterinairen. Het is voor alle huisdiereigenaren in Nederland van groot belang dat hun huisdier de beste zorg blijft krijgen. Ook tijdens de lockdowns bleek dit heel belangrijk te zijn. Daarom vinden we het fantastisch nieuws dat ons werk door de overheid eindelijk wordt bestempeld als een vitaal beroep.

Lees ook: wat doet een paraveterinair

De motie

Op dinsdagavond 21 december 2021, werd er in de Tweede Kamer gestemd over het benoemen van dierenartsen en paraveterinairen tot vitaal beroep. Tot onze grote vreugde is deze motie aangenomen! Wanneer de regeling precies ingaat, is nog onbekend.

Noodopvang voor kinderen voor vitale beroepen

Hoewel dierenklinieken tijdens de lockdowns open mochten blijven (en dit ook noodzakelijk bleek te zijn), hadden dierenartsen en paraveterinairen officieel geen recht op bijvoorbeeld noodopvang voor hun kinderen tijdens een lockdown.

Dat gaat gelukkig veranderen. Alle dierenartsen en paraveterinairen hebben binnenkort recht op noodopvang voor hun kinderen. Zo kunnen we met een gerust hart verder gaan met de beste zorg geven aan huisdieren, wat we met veel liefde doen.

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd