Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

De gezondheidszorg van alle huisdieren ligt volledig in de handen van dierenartsen en paraveterinairen. Het is voor alle huisdiereigenaren in Nederland van groot belang dat hun huisdier de beste zorg blijft krijgen. Ook tijdens de lockdowns bleek dit heel belangrijk te zijn. Daarom vinden we het fantastisch nieuws dat ons werk door de overheid eindelijk wordt bestempeld als een vitaal beroep.

De motie

Op dinsdagavond 21 december 2021, werd er in de Tweede Kamer gestemd over het benoemen van dierenartsen en paraveterinairen tot vitaal beroep. Tot onze grote vreugde is deze motie aangenomen! Wanneer de regeling precies ingaat, is nog onbekend.

Noodopvang voor kinderen voor vitale beroepen

Hoewel dierenklinieken tijdens de lockdowns open mochten blijven (en dit ook noodzakelijk bleek te zijn), hadden dierenartsen en paraveterinairen officieel geen recht op bijvoorbeeld noodopvang voor hun kinderen tijdens een lockdown.

Dat gaat gelukkig veranderen. Alle dierenartsen en paraveterinairen hebben binnenkort recht op noodopvang voor hun kinderen. Zo kunnen we met een gerust hart verder gaan met de beste zorg geven aan huisdieren, wat we met veel liefde doen.

Meer nieuws

 • Meerdere meldingen van honden met kennelhoest in Den Helder

  Den Helder, 17 november 2022 - Bij twee locaties van Dierenkliniek AniCura in Den Helder (Pasteurstraat en Texelstroomlaan) zijn afgelopen weken meerdere gevallen van kennelhoest gemeld. Door het besmettelijke virus kunnen honden een paar dagen flink ziek worden. Als een hond symptomen van onder meer droge hoest, kokhalzen, slijm uitbraken, hangerig gedrag en minder eetlust vertoont, kan er sprake zijn van de besmettelijke hondenhoest.
   Lees meer
  • Pensioen Maarten Kappen

   Maarten Kappen gaat na 40 jarig werkzaam zijn in het vak met pensioen.
    Lees meer
   • Baasjes maken zich regelmatig zorgen om de gezondheid van hun dier, maar missen pijnsignalen

    Huisdieren laten vaak niet zien dat ze pijn hebben. Daarom is het moeilijk in te schatten of ze lijden aan een kwaal of ziekte. Driekwart ziet hun dier als een kind* en niet verwonderlijk dat bijna tweederde van de baasjes zich regelmatig zorgen maakt om de gezondheid van hun huisdier. Bijna 20% ’tobt’ er zelfs dagelijks over. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Huisdierpanel onder ruim 1.500 huisdiereigenaren in opdracht van AniCura**.
     Lees meer

    Fout

    Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd