Nieuwe editie AniCura's rapport Kwaliteit en Duurzaamheid

AniCura publiceert haar zevende jaarlijkse kwaliteits- en duurzaamheidsrapport over de ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en patiëntveiligheid.

Antibioticagebruik met 50% gedaald

Een van de onderwerpen is de verdere afname van het antibioticagebruik in AniCura's klinieken. Intensief werken aan verstandiger gebruik van antibiotica, gestart in 2016, komt in een stroomversnelling. Het percentage voorgeschreven antibiotoca is tussen 2016 en 2021 met 50% gedaald.

AniCura is ontstaan vanuit het idee dat het delen van middelen kansen creëert voor betere veterinaire zorg. Tien jaar later is AniCura uitgegroeid tot een van Europa's toonaangevende veterinaire zorgverleners met 11.000 medewerkers die jaarlijks moderne, hoogwaardige zorg bieden aan 3,6 miljoen huisdieren.

AniCura heeft een jaarverslag uitgebracht met daarin de ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid binnen ons bedrijf sinds 2015. Het belangrijkste doel is om onze lessen en inzichten uit de praktijk te delen, dit als onderdeel van AniCura’s ambitie om vorm te geven aan de diergeneeskundige zorg van de toekomst en zo bij te dragen aan een betere wereld voor huisdieren.

Azita Shariati, CEO AniCura: “We zijn verheugd dat we in deze 7e editie van AniCura’s rapport Kwaliteit en Duurzaamheid verschillende initiatieven kunnen belichten die verandering en kennis binnen AniCura stimuleren, en dat veel van deze initiatieven geleid worden door onze betrokken en innovatieve medewerkers.”

Azita Shariati, CEO AniCura, over het rapport

XYZEDIT VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=4Cl_5hMCtZw 

Bekijk AniCura Quality and Sustainability Report 2021 (PDF)

Focus op continue ontwikkeling en kwaliteit van zorg

In de loop der jaren heeft AniCura zich gericht op continue verbetering van de veterinaire zorg en het delen van middelen om kansen te creëren voor betere veterinaire zorg.

In 2021 bleef AniCura zich ontwikkelen als aanbieder van moderne, hoogwaardige veterinaire zorg voor huisdieren, dit ondanks de aanhoudende COVID-19-pandemie. En zoals altijd bleef het beschermen van de veiligheid van medewerkers een topprioriteit. Daarnaast kregen medewerkers en hun gezinnen tijdens de pandemie extra ondersteuning met bijvoorbeeld hogere vergoedingen en ruimere verlofmogelijkheden.

“Om een aantrekkelijke werkgever in de veterinaire sector te zijn en blijven, bieden we geavanceerd postdoctoraal onderwijs in samenwerking met toonaangevende universiteiten en hebben we geïnvesteerd in onderzoek en apparatuur in onze klinieken om betere zorg voor huisdieren te bieden, vandaag en in de toekomst,” aldus Azita Shariati.

Zorg voor mensen, huisdieren en de planeet

Terwijl we als AniCura blijven groeien en ontwikkelen, blijven we ons richten op het verbeteren van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Naast het ontwikkelen van ons eigen duurzaamheids stappenplan voor een gezonde planeet blijven we volop het verstandig antibioticagebruik stimuleren. Antibioticaresistente bacteriën vormen tegenwoordig een van de grootste bedreigingen voor de mensheid en kunnen zich verspreiden onder dieren, mensen en het milieu.

“Voor het 6e achtereenvolgende jaar heeft AniCura het gebruik van systemische antibiotica gemeten. Sinds de start is het gebruik van antibiotica in onze klinieken voortdurend gedaald, met een algehele afname in gebruik van 7,7% in 2020 tot 7,0% in 2021. Ik ben blij te kunnen melden dat AniCura steeds dichterbij het doel komt van 5% antibioticagebruik in 2030”, besluit Azita Shariati.

Bekijk AniCura Quality and Sustainability Report 2021 (PDF)

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd