SDU uitgegroeid tot het neusje van de zalm specialistische dierzorg in Nederland

AniCura Specialistische Dierenkliniek Utrecht bestaat 12,5 jaar. SDU is uitgegroeid tot het neusje van de zalm specialistische dierzorg in Nederland.

Utrecht, 23 september 2021 - AniCura Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) bestaat dit jaar 12,5 jaar. Onder leiding van Edgar Scheepens is de kliniek uitgegroeid tot het meest specialistische dierenziekenhuis waar huisdiereigenaren uit heel Nederland naartoe komen voor bijzondere behandelingen, zoals complexe botfracturen, hernia-operaties en staaroperaties voor honden en katten.

Het dierenziekenhuis biedt crème de la crème dierzorg en is de enige die een pijnpoli heeft die huisdieren met (chronische) pijn behandelt, en een anesthesioloog heeft die de risico’s van anesthesie verlaagt en waar uitsluitend dierenarts-specialisten werken. Ook is er een opleidingscentrum waar dierenartsen een opleiding kunnen volgen tot dierenarts-specialist.

Edgar Scheepens, General Manager en Europees Specialist Chirurgie stond aan de wieg van Specialistische Dierenkliniek Utrecht: ”Het was en is mijn ambitie om de dierzorg op het allerhoogste niveau neer te zetten. Samen met inmiddels acht Europees specialisten, drie specialisten in opleiding, twee in vooropleiding en negentien dierenartsassistenten zijn we daarin geslaagd. Onze specialisten Ronald van Noort, Gert ter Haar, Rick F. Sanchez, Joost Uilenreef, Susanne Boroffka, Maartje Passon-Vastenburg en Ilse Tiemessen zijn stuk voor stuk toonaangevend in hun vakgebied. Zij hebben samen met het team van de SDU ervoor gezorgd dat onze klanten; zowel de baasjes als de dierenartsen uit heel Nederland, België en Duitsland komen en het vertrouwen in onze specialistische zorg hebben.”

Zo ook de familie van Suchtelen, die met hun hondje Bubbel naar de SDU kwam omdat Bubbel door suikerziekte compleet blind was geworden. Dr. Rick Sanchez, Europees Specialist Oogheelkunde heeft de hond behandeld en na de operatie kon Bubbel weer 100% zien. “Bubbel is enorm opgeknapt van een blind hondje die achteraan liep met uitlaten naar een levendige hond die weer achter onze boxer Pepper aan kan rennen in het bos.” 

Groeiende vraag naar dierenarts-specialisten

In Nederland is er een groot tekort aan dierenartsen en gecertificeerde dierenarts-specialisten. Ook SDU ziet een toename in het aantal patiënten en de vraag naar hoogwaardige dierzorg.

“Om deze uitdagingen het hoofd te bieden zijn we sinds 2019 ook een opleidingscentrum voor Europees specialisten gestart. Inmiddels leiden we drie Europees specialisten op en volgen twee dierenartsen de vooropleiding tot Europees specialist. Dit is een bijzondere taak omdat er nog maar ruim 200 specialisten in de dierzorg zijn in Nederland. Met ons opleidingscentrum kunnen we gecertificeerde, kundige mensen opleiden en zo onze bijdrage leveren aan de toekomst van de diergeneeskunde in Nederland”, aldus Scheepens.

Meer aandacht nodig voor anesthesie bij dieren

Een van de hoogtepunten in het 12,5 jarig bestaan van de SDU is de aanstelling van Joost Uilenreef, dierenarts-Europees veterinair specialist anesthesiologie en pijnmanagement.

Dieren hebben een fors hoger risico op complicaties tijdens de narcose in vergelijking met mensen. De oorzaak is dat er te weinig kennis is over de juiste begeleiding van van narcose bij dieren. Joost organiseert samen met de SDU lezingen en nascholing voor dierenartsen en dierenartsassistenten. Hiernaast heeft de SDU als enige dierenkliniek in Nederland een pijnpoli voor huisdieren.

Dieren met pijnlijke aandoeningen of chronische pijn kunnen bij de SDU een behandeling krijgen om de pijn draaglijker te maken of zo mogelijk weg te nemen.

Nieuwe moderne dagopname

Het 12,5 jarige bestaan is bekroond met een nieuwe ‘high end’ dagopname voor honden en katten. In de splinternieuwe opnamehokken worden net geopereerde dieren volgens de hoogste standaarden digitaal gemonitord op zuurstof, temperatuur en ventilatie.

Onderdeel van AniCura

De SDU werd in 2015 onderdeel van AniCura, een internationaal netwerk met 100 dierenklinieken in Nederland. Scheepens: “We delen de ambitie met AniCura om de dierzorg in Nederland naar een hoger niveau te brengen en dat maakt dat we continu investeren in de ontwikkeling van mensen en apparatuur.”

Fotosessie winnen?

Vanwege het 12,5 jarige bestaan maken volgers van de SDU op social media deze maand kans op een fotosessie van fotografe Linda Westland-Seves van Linda Photo Art. Linda heeft de portretfoto’s gemaakt die overal in de kliniek te zien zijn.

SDU op Facebook

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd