Meer ruimte voor dierzorg na grote verbouwing

AniCura Dierenkliniek ’t Leidse Land in Leiderdorp heeft een grootschalige verbouwing achter de rug. Deze was nodig om te voldoen aan de groeiende vraag naar kwalitatieve dierzorg en om in te spelen op de interne behoefte aan meer ruimte en werkplekken voor de medewerkers.

Over de verbouwing

Door de verbouwing voldoet de kliniek AniCura Leiderdorp aan alle wensen. De gemengde praktijk voor gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren beschikt nu over meer efficiënte backoffice-werkruimtes voor de dierenartsen en veeartsen en een hypermodern laboratorium waar met de meest geavanceerde apparatuur bloed- en urine-onderzoek, mestonderzoek en bacteriologisch onderzoek uitgevoerd kan worden. Ook is er een grote apotheek ingericht. “We zijn blij dat we op deze manier onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn en dat we als team rustiger en vooral ook efficiënter kunnen werken om zo continu de beste dierzorg te bieden. Voor de verbouwing waren de werkruimtes krap en had elke ruimte meerdere functies, wat het werken hectisch maakte. Nu is het pand zo ingericht dat iedere ruimte is toegespitst op zijn specifieke functie. Dus een kantoor is nu ook echt een kantoor en geen opslagruimte. Bovendien voldoen alle ruimtes aan alle moderne eisen. Het hele pand is opnieuw geïsoleerd en voorzien van led-verlichting en dergelijke”, vertelt Pieter Beurskens, dierenarts en praktijkmanager van AniCura Dierenkliniek ’t Leidse Land.

Extra 300 m2 voor werkruimtes

De dierenkliniek kent zijn oorsprong halverwege de jaren zeventig. Door de jaren heen is de kliniek uitgegroeid tot een begrip en de grootste in de regio. Sinds zomer 2018 is ’t Leidse Land aangesloten bij AniCura, het internationale netwerk van dierenklinieken. Maar de rek was er nog niet uit. “We zijn de afgelopen jaren door de groeiende dierzorgvraag uit ons jasje gegroeid. Vandaar de broodnodige verbouwing. Er is een extra verdieping bovenop de bestaande bouw geplaatst van zo’n 300 m2. Hier bevinden zich de backoffice-werkruimtes en op de begane grond zijn er nu extra spreek- en onderzoekskamers die volledig zijn gemoderniseerd. Wat ook mooi is, is dat de praktijk beschikt over grote ramen en daardoor transparant is. Daarnaast is er aan de zijkant van het gebouw een toegang gecreëerd speciaal voor veehouders. Hier kunnen ze terecht om bestellingen op te halen of materialen af te geven”, zegt Beurskens.

Service en bereikbaarheid belangrijk

De eerstelijns kliniek in Leiderdorp is de hoofdlocatie van AniCura Dierenkliniek ’t Leidse Land. Andere locaties bevinden zich in Leiden, Zoeterwoude en Roelofarendsveen. Beurskens: “We werken met een team van negen gezelschapsdierenartsen en zeven landbouwhuisdieren/paard-dierenartsen. Die worden ondersteund door elf assistentes en enkele administratief medewerkers. Ons motto is service en bereikbaarheid. Wij vinden het belangrijk dat de beste diergeneeskundige zorg voor dieren 24/7 bereikbaar is. Baasjes en veehouders komen hier of wij gaan zelf langs als dat nodig is. Zoals gezegd, zijn we een gemengde praktijk, dus we behandelen niet alleen huisdieren; ook schapen, paarden, rundvee, en zelfs alpaca’s aan huis. Precieze aantallen weet ik niet, maar in totaal gaat het om duizenden dieren op jaarbasis. Het is dan ook erg druk. De groeiende vraag naar diergeneeskundige zorg neemt alleen maar toe. Daarom proberen we te zorgen dat we altijd voldoende menskracht in huis hebben om baasjes en hun dieren zo goed mogelijk te helpen. Dat valt niet altijd mee gezien het huidige tekort aan dierenartsen. We staan dan ook altijd open voor versterking van gekwalificeerde collega’s.”

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd