Geslaagd voor specialistenexamen!

Geslaagd! We zijn ontzettend trots op Joris Vink, David Onis en Sieglinde David die succesvol hun specialistenexamen hebben afgerond.

Een superprestatie van onze collega's, die de afgelopen maanden niets anders deden dan met hun neus in de boeken zitten, met als grote toetsing het beruchte en zeer zware specialistenexamen. 

De geslaagden

David Onis - AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden en AniCura Verwijscentrum Dordrecht 

In 2013 studeerde David Onis af aan de opleiding Diergeneeskunde. Hij koos voor het beroep dierenarts vanwege het contact met diereigenaren, de uitdaging om samen de beste oplossing voor het dier te vinden. Het werk in de operatiekamer trok zijn interesse.

Bij AniCura Drechtstreek werden 5 jaar geleden 2 contracten getekend voor de ECVS residency opleidingen van Boris Serck (links op foto) en David Onis (rechts op foto). Boris slaagde eerder al voor zijn examen en nu is ook David in 1x geslaagd voor alle onderdelen van het ECVS examen. Daarmee heeft AniCura Drechtstreek een 100% slagingspercentage bereikt!

Toch doe je dat niet zomaar even, beide heren hebben flink geïnvesteerd. Zo waren er wekelijks journal clubs en book readings, iedere dinsdag en vrijdag. Daarbij natuurlijk de dagelijkse patiëntenzorg, met operaties, de wetenschappelijke studies die hebben geleid tot 4 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften. Tevens een aantal presentaties op (internationale) congressen, welke ook tot de verplichtingen behoren om tot het examen toegelaten te worden. 

Vanuit AniCura Drechtsteek's opleiding zijn inmiddels dus 2 Europees Specialisten Chirurgie en orthopedie voortgekomen. Daar zijn we supertrots op! 

Joris Vink - AniCura Medisch Centrum voor Dieren 

In 2015 studeerde Joris af aan de universiteit van Utrecht. Al snel werd duidelijk dat zijn interesses bij orthopedie en chirurgie lagen. Zo startte hij in 2017 bij de afdeling orthopedie van het MCD. Hij draaide daar ook mee in de diensten van onze Spoedkliniek. In juli 2019 begon Joris met de opleiding tot specialist chirurgie/orthopedie (ECVS).

Sindsdien was hij zowel op de polikliniek als in de operatiekamer te vinden, zowel bij de afdelingen orthopedie als chirurgie. In februari 2024 behaalde hij zijn specialistenexamen en is daarmee officieel Europees erkend specialist Chirurgie bij het European College of Veterinary Surgeons (Diplomate ECVS). 

Een afbeelding

Sieglinde David - AniCura Dierenartsencentrum Hond en Kat

Sinds oktober 2012 is Sieglinde werkzaam bij AniCura Dierenartsencentrum Hond en Kat. Door aanvankelijk als spoedarts te fungeren deed zij een brede algemene kennis op, maar de laatste jaren is ze zich steeds meer gaan toeleggen op de weke delen chirurgie. 

Sinds 2017 voert ze ook minimaal invasieve chirurgie (laparoscopie) uit in Dierenartsencentrum Hond en Kat. In april 2020 startte ze met de opleiding tot specialist chirurgie (residency ECVS) op de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke. In 2024 is ze succesvol geslaagd voor het specialistenexamen en daarmee ook officieel Europees erkend specialist Chirurgie bij het European College of Veterinary Surgeons (Diplomate ECVS). 

Haar uitgebreiden kennis en expertise zal een positieve bijdrage leveren aan het AC Dierenartsencentrum Hond en Kat!   

Dit is een grote aanwinst voor onze AniCura Klinieken! GEFELICITEERD!

 

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd