Orthopedische zorg bij AniCura de Tweede Lijn

Bij AniCura de Tweede Lijn krijgt uw dier op verwijzing van uw dierenarts de beste mogelijke zorg van onze orthopedisch chirurgen. Door jarenlange aanvullende opleidingen, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er veel aan complexe zorg mogelijk.

Henrik Wagter, zeer kundige dierenarts, die onze hond heeft geopereerd aan een niet allerdaagse chronische schouderblessure.
Het gaat inmiddels heel goed! - Rosita via Google Reviews

Deze expertise bieden we aan in onze klinieken in Zwolle en Wilhelminaoord

De laatste kennis en moderne apparatuur

De dierenarts-experts en -specialisten van AniCura de Tweede Lijn voeren dagelijks complexe orthopedische operaties uit. In de moderne klinieken in Zwolle en Wilhelminaoord werkt ons chirurgisch team, bestaande uit Henrik Wagter, Jeanine Deterd Oude Weme, Stefan Hoyng en Tobias van der Vlerk met de allerbeste apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een CT-scanner, een modern digitaal röntgenapparaat en uitgebreide narcose-apparatuur.

Fysiotherapie bij AniCura de Tweede Lijn

Bij onze kliniek is drie weken na een gewrichtsoperatie een uitgebreid fysiotherapie-consult inbegrepen. Ook bij de revalidatie na een rughernia is de fysiotherapeut onmisbaar.

Over orthopedie

Orthopedie is een medisch specialisme dat gericht is op de behandeling van ziekten of afwijkingen aan de botten, gewrichten, pezen en spieren. Mogelijke aandoeningen zijn:

Voor welke ingrepen kunt u bij AniCura de Tweede Lijn terecht?

  • behandeling van botbreuken met bijvoorbeeld pinnen, platen en fixateur externe
  • alle heupoperaties, van plaatsing van een totale heupprothese tot bekkenkanteling en JPS
  • knie-operaties, zoals TTA en TPLO
  • artroscopische behandeling van o.a. OCD en LPC
  • correctie van standsafwijkingen
  • operatie en revalidatie van hernia aan de nek of rug 

Artroscopie

Bij iedere gewrichtsoperatie moet de chirurg weefsel beschadigen om het gewricht beter te kunnen bekijken en/of een behandeling uit te kunnen voeren. Hoe minder weefsel we hiervoor hoeven te beschadigen, hoe beter. Daarom raden we vaak, als mogelijk, een artroscopie aan. Het grote voordeel van deze vorm van operatie is dat er geen grote snede in uw dier gemaakt hoeft te worden. Hierdoor heeft uw dier minder napijn en herstelt het sneller dan na een klassieke gewrichtsoperatie.

Hoe gaat dit in zijn werk? Om zo voorzichtig mogelijk te kunnen werken is er een heel dunne camera ontwikkeld, ook wel scoop genoemd. Samen met kleine orthopedische instrumenten worden deze via kleine gaatjes (minimaal invasief) in het te onderzoeken gebied gebracht.

De binnenkant van het gewricht wordt op deze manier heel duidelijk in beeld gebracht. En er is met precisie een operatie door te voeren, bijvoorbeeld het verwijderen van een losse kraakbeenflap. Doordat dit via kleine gaatjes gebeurt, zal het herstel van de kijkoperatie zelf heel snel verlopen en veel minder pijnlijk zijn dan bij een klassieke gewrichtsoperatie.

Lees ook: artroscopie

Over Elleboogdysplasie LPC

In deze video ziet u ook hoe een artroscopie wordt uitgevoerd. Let op, de video bevat operatieve beelden. 

Afspraak maken

U kunt alleen op verwijzing van uw dierenarts terecht bij onze orthopedisch chirurg. Uw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat een deskundige in orthopedie naar uw dier kijkt. U kunt zelf ook aan uw dierenarts vragen of verwijzing mogelijk is.

Twijfelt u, of heeft u vragen over behandelingen, onderzoeken of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons, we helpen u graag verder.

Onze Senna is aan haar knie geopereerd, operatie goed gelukt en loopt weer als een haas. - Marcel via Google Reviews

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd