Artikel: "Al poets je met leverworst…"

Joris van Ling, tandheelkundig dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Eersel, vertelt in het magazine Onze Hond over het belang van gebitsverzorging en over de gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan bij verwaarlozing van het gebit.

Aandacht voor gebitsverzorging

Een slecht gebit is dé nummer 1-ziekte bij honden en katten. Meer dan de helft van de eigenaren weet dit niet, zo blijkt uit onderzoek. Gevolg? Veel klachten zoals pijn en een stinkende bek.

De maand februari is daarom uitgeroepen tot Maand van de Gebitsverzorging. We vragen extra aandacht voor het belang van gebitsverzorging. Zo hopen we dat hier niet alleen bij de eigenaren, maar ook bij de experts zoals dierenartsen meer aandacht voor komt. In dat kader gaf Joris van Ling, tandheelkundig dierenarts bij AniCura, een interview aan het magazine Onze Hond.

Maand van de Gebitsverzorging

Gebitsproblemen komen vaak voor bij onze huisdieren. Signalen worden vaak te laat gezien. Wanneer de hond of kat niet meer eet, zijn de problemen vaak al ernstig. Regelmatige controle van het gebit bij de dierenarts is belangrijk, zodat we op tijd kunnen ingrijpen als dit nodig is.

In de maand februari besteden we zowel op onze website als in onze klinieken extra aandacht aan gebitsverzorging. 

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd