Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Joris van Ling
Dierenarts

Joris van Ling

Dierenarts
Dierenarts
Joris van Ling
Dierenarts

Wie ben ik

Hallo, mijn naam is Joris van Ling. Ik ben werkzaam als tandheelkundig dierenarts in deze kliniek.

Na mijn afstuderen (2001, RUG Gent (B), heb ik kort gewerkt als eerstelijns paardenarts in Badhoevedorp. Daarna ben ik gaan werken als algemeen dierenarts gezelschapsdieren en paarden in Amersfoort. In 2004 trad ik toe tot de maatschap van deze praktijk.

(Verborgen) gebitsproblemen

Rond die tijd kwam ik er ook achter dat er zeer weinig aandacht was in de diergeneeskunde omtrent de gebitsgezondheid bij dieren. Aangezien één op de drie dieren van drie jaar en ouder een (verborgen)gebitsprobleem heeft, is het zeer belangrijk hier aandacht aan te besteden. Gebitsproblemen veroorzaken (onnodige) pijn en heeft op de lange termijn een zeer negatieve invloed op de algemene gezondheid. Het veroorzaak onder andere schade aan hart, de nieren en lever.

Specialisatie

Zodoende ben ik mij verder gaan specialiseren in gebitsbehandelingen bij dieren. Vanaf 2010 behandelde ik naast mijn eigen patiënten, ook doorverwezen patiënten van omliggende klinieken. Ik heb ondermeer katten, honden, konijnen, cavia’s, paarden, chinchilla’s, gerbils en ratten behandeld. In 2016 wilde ik nog één diersoort aan dit lijstje toevoegen; de mens. Zodoende ben ik uit de maatschap gestapt en ben weer gaan studeren. De universitaire opleiding Tandheelkunde duurde zes jaar. Gedurende de studie ben ik blijven werken als (tandheelkundig) dierenarts in de regio Zuid-Holland. Ik behandelde ondermeer tandheelkundige patiënten in Dierenziekenhuis Den Haag.

Humaan tandarts & dierentandarts

Negen februari 2023 studeerde ik af als humaan tandarts aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde te Amsterdam (‘ACTA’). Momenteel werk ik als humaan tandarts in Zoetermeer en sinds maart 2023 als dierentandarts in Anicura Dierenkliniek Eersel.

Tandheelkunde, misschien wel het mooiste vak wat er bestaat!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd