Artikel: het belang van gebitsverzorging

Daniëlle van Eyk, tandheelkundig expert bij AniCura, vertelt in het magazine De Hond over het belang van gebitsverzorging en regelmatige controle van het gebit door de dierenarts.

Meer aandacht voor het gebit

Het gebit van de hond is een belangrijk onderdeel van het lichaam. Juist ándere ziektes dan directe gebitsproblemen ontstaan in het gebit en dus moeten we daar zuinig op zijn. Gelukkig zijn steeds meer eigenaren zich daarvan bewust. Tandenpoetsen en regelmatige controle van het gebit bij de dierenarts voorkomt ernstige gebitsproblemen.

Om meer aandacht te vragen voor dit onderwerp staat februari ook dit jaar weer in het teken van de Maand van het gebit. In dat kader schreef Daniëlle van Eyk, tandheelkundig expert bij AniCura, speciaal voor de lezers van het magazine Onze Hond een artikel.

Maand van het Gebit

Een overgroot deel van onze honden en katten heeft last van gebitsproblemen, vaak zonder dat je het weet. Dat komt omdat de signalen lang niet altijd herkend worden. Op het moment dat jouw hond of kat niet meer eet, zijn de problemen vaak al ernstig. Het is dan ook belangrijk dat je het gebit van je huisdier regelmatig laat checken bij de dierenarts, zodat we op tijd kunnen ingrijpen als dit nodig is.

In de maand februari besteden we zowel op onze website als in onze klinieken extra aandacht aan het gebit. 

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd