Een super prestatie voor onze residents, die de afgelopen maanden niets anders deden dan met hun neus in de boeken zitten, met als grote toetsing het beruchte en zeer zware specialistenexamen. Boris, Femke en Mike zijn met het behalen van dit diploma officieel specialist. Een enorme aanwinst voor onze AniCura klinieken! 

De geslaagden

Boris Serck - AniCura Haaglanden en Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht
Boris startte 5 jaar geleden bij de afdeling chirurgie en orthopedie van AniCura Drechtstreek. Hier volgde hij de laatste 3 jaar, als specialist in opleiding, de Europese specialistenopleiding (ECVS) onder supervisie van specialist Erik Wouters (Dipl. ECVS). In deze jaren heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan, ook via verschillende congressen en externships. Zo liep hij mee bij andere AniCura klinieken en bij professor Kowaleski in Amerika. Boris slaagde in februari in Zurich voor alle onderdelen van het specialistenexamen en is daarmee officieel Europees en Nederlands erkend specialist Chirurgie bij het European College of Veterinary Surgeons (Diplomate ECVS).

Femke Bosma - AniCura Medisch Centrum voor Dieren
Femke startte in 2019 als radioloog in opleiding bij het MCD. Onder begeleiding van Maartje Passon en Tessa Könning, beiden Europees specialist Radiologie en diplomate ECVDI, deed Femke veel kennis en ervaring op over medische beeldvorming. Naast het opdoen van ervaring in de praktijk, bestudeerde ze theorie, gaf ze lezingen en schreef ze artikelen over radiologische casussen. Begin 2022 slaagde ze al voor het theoretische deel van het specialistenexamen Radiologie. In februari behaalde ze ook deel twee, het praktische deel, met succes en daarmee is ze officieel Europees erkend Radioloog bij het European College of Veterinary Diagnostic Imaging (Diplomate ECVDI).

Mike Hubers - AniCura Medisch Centrum voor Dieren
Mike startte in oktober 2018 bij de afdeling weke delen chirurgie en in juli 2019 met de opleiding tot specialist chirurgie. Onder supervisie van Nicolien van Klaveren (Dipl. ECVS), Bart Sjollema, Dick van Zuilen en Roelof Maarschalkerweerd, leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij bracht vele uren in de operatiekamer door, waarbij alle chirurgische disciplines aan bod kwamen (zowel weke delen als orthopedische chirurgie). Hij slaagde in februari voor het specialistenexamen en is daarmee officieel Europees erkend specialist Chirurgie bij het European College of Veterinary Surgeons (Diplomate ECVS).

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd