Interne geneeskunde: uw dierenarts-specialist bij SDU

Voor uitgebreid bloedonderzoek tot complex endoscopisch onderzoek, bij SDU kunt u rekenen op de specialistische zorg van onze dierenarts-specialist in interne geneeskunde. Met ruim 20 jaar praktische ervaring, de laatste specialistische kennis en modernste operatuur is er veel meer mogelijk dan bij de gewone dierenarts. Afspraak alleen op verwijzing van uw eigen dierenarts.

Fantastische kliniek! Veel kennis en kunde en empatische specialisten die alles heel goed uitleggen.
Henko via Google Reviews

Interne geneeskunde

De internist houdt zich bezig met problemen van de inwendige organen zoals:

  • afwijkingen van de inwendige organen, zoals hart, longen, lever, milt, nieren en maag-darmkanaal 
  • neurologische afwijkingen
  • afwijkingen van het bloed
  • afwijkingen van het immuunsysteem en infectieziekten
  • tumoren
  • hormonale afwijkingen

Specialistische kennis en moderne apparatuur

Bij Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) werken alleen dierenarts-specialisten of dierenartsen-specialisten in opleiding. Zo bent u verzekerd van de allerbeste zorg voor uw dier. 

Op consult bij de internist van SDU

Komt uw dier na verwijzing van uw dierenarts bij ons op consult? Na een grondig onderzoek naar de ziektegeschiedenis en lichamelijk onderzoek van het dier is er vaak aanvullend onderzoek nodig. Denk hierbij bij voorbeeld aan:

Voor meer behandelingen die vallen binnen de interne geneeskunde, gebruik de blauwe knop op deze pagina. De specialist bespreekt met u de resultaten van het onderzoek en de behandelmogelijkheden. 

Endoscopie bij uw dier

Bij endoscopie wordt (onder narcose) met een kleine camera in luchtpijp, longen, slokdarm, maag of darm van uw dier gekeken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om het slijmvlies te bekijken en/of biopten te nemen. Ook kunnen in sommige gevallen met endoscopie ingeslikte vreemde voorwerpen verwijderd worden, zoals in de slokdarm vastgelopen kauwbotten, vishaken, naalden, barbecue prikkers, speelgoed, stukken tennisbal etc. Lees ook: endoscopie bij dieren

Wanneer naar de internist?

U kunt alleen met verwijzing van uw dierenarts terecht bij onze internist. Uw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat een specialist naar uw dier kijkt. U kunt ook zelf om een verwijzing vragen bij uw dierenarts.

Twijfelt u, of heeft u vragen over behandelingen, onderzoeken of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons, we helpen u graag verder.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd