Bloeddrukmeting hond

Een verhoogde bloeddruk komt vaker voor bij katten dan bij honden. Een verhoogde bloeddruk bij honden kan verschillende oorzaken hebben.

Lees ook: bloeddrukmeting kat

Bloeddruk hond

Hoewel een verhoogde bloeddruk vaker voorkomt bij katten, kunnen honden hier ook last van hebben. De dierenarts kan de bloeddruk van uw hond controleren met een bloeddrukmeting.

Hoge bloeddruk bij hond: oorzaken

Hoge bloeddruk bij de hond

Mogelijke oorzaken van een hoge bloeddruk bij de hond zijn:

Hoge bloeddruk bij uw hond: behandeling

Heeft uw hond een hoge bloeddruk, en is de onderliggende oorzaak hiervan bekend? Dan zal uw hond voor deze onderliggende aandoening een behandeling of medicatie krijgen.

Er is een kans dat de bloeddruk met deze behandeling weer naar een normaal niveau gaat.

Blijft de bloeddruk toch nog te hoog, of is de oorzaak van de hoge bloeddruk niet bekend? Dan heeft uw hond bloeddrukverlagende medicijnen nodig. Er zijn hiervoor meerdere typen bloeddrukverlagers beschikbaar. Uw dierenarts zal u hierin adviseren.

Regelmatige controle van bloeddruk

Het is belangrijk om de bloeddruk van uw hond regelmatig te laten controleren, zeker in de beginfase. Door middel van deze controle kan de dierenarts de juiste medicatie geven en ervoor zorgen dat de bloeddruk stabiel blijft.

Kosten van een bloeddrukmeting bij de hond

De kosten van een bloeddrukmeting bij de hond kunnen variëren. De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van eventuele aanvullende onderzoeken en de behandeling die uw dier nodig heeft.

Neem voor informatie over de kosten contact op met uw AniCura kliniek.

Twijfels of vragen?

Wilt u de bloeddruk van uw hond laten meten, of twijfelt u of dit nodig is? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd