Voor verwijzers

Lees hier hoe je als dierenarts naar ons kunt verwijzen, bekijk onze cases of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Verwijzen naar SDU

Verwijs je een patiënt door? Dan hebben we de volgende gegevens nodig, dit als het kan minimaal drie werkdagen voorafgaand aan de afspraak per e-mail via sdu@anicura.nl:

  • volledig dossier, met onder andere:
    • reden van verwijzing
    • historie
  • alle uitslagen/beeldvorming, zoals röntgenfoto's, CT, bloeduitslagen, etc.

Ook uit oudere gegevens van de patiënt halen wij soms waardevolle informatie om bijvoorbeeld het anesthesierisico goed vast te stellen. Om die reden vragen we het hele dossier van de patiënt en niet alleen de informatie waarvoor het dier is doorverwezen.

Ook mogelijk: verwijzen voor een echo

Wil je alleen een echo laten maken van één van je patiënten? Dat kan. Je ontvangt na de echo van ons het verslag. Je bespreekt vervolgens zelf de uitslagen met de eigenaar en stelt zelf het behandelplan op. Wil je liever dat wij de resultaten met de eigenaar bespreken en de eventuele behandeling doen? Vraag dan een echo met consult bij de internist aan.

Specialistische zorg

Bij SDU werken alleen Europees dierenarts-specialisten of dierenartsen-specialisten in opleiding. Natuurlijk staan wij klaar voor de dieren met problemen waarin wij gespecialiseerd zijn. Wil je als verwijzend dierenarts weten welke specialismen dit zijn?

Naar onze specialismen

Advies

Naast onze diensten delen we graag onze kennis. Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van clinics en delen we regelmatig interessante verwijscases. Meld je aan voor de SDU- nieuwsbrief.

 Aanmelden nieuwsbrief SDU

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd