Huisbezoek van de dierenarts

Is uw kat in een dusdanig slechte conditie of dusdanig gestrest dat vervoeren naar de dierenarts niet mogelijk is? Of heeft u geen vervoer om met uw kat naar de kliniek te rijden? Dan kunt u de dierenarts vragen om op huisbezoek laten komen.

Dit artikel gaat over huisbezoeken van de dierenarts, toegespitst op katten. Lees ook: huisbezoek van de dierenarts voor honden en algemeen

Dierenarts aan huis: corona

Het kan zijn dat uw dierenarts waar u dat eerst wel verwachtte, niet meer aan huisvisite doet. Voor de regels van uw locatie, navigeer naar uw kliniek voor meer informatie, of ga naar Contact om het na te vragen. 

Waarom een dierenarts aan huis?

Er zijn een aantal behandelingen waarvoor een huisbezoek van een dierenarts mogelijk is. We zetten er een aantal voor u op een rijtje:

Huisbezoek dierenarts voor uw kat

Een huisbezoek voor uw kat verschilt weinig van een huisbezoek van de dierenarts voor honden en voor andere dieren.

De dierenarts heeft in de kliniek veel meer hulpmiddelen om uw kat goed te onderzoeken en kan eventueel meteen de juiste medicijnen geven, daarom zullen wij u in eerste instantie altijd adviseren om met uw huisdier naar de kliniek te komen.

De meest voorkomende reden voor een huisbezoek is het laten inslapen van een kat. U kunt de dierenarts laten langskomen als uw kat ongeneeslijk ziek is.

Om een verdere lijdensweg te voorkomen kunt u ervoor kiezen om hem of haar te laten inslapen. Voor uw kat, en wellicht uzelf, is het fijn dat uw dier wordt ingeslapen in zijn eigen, vertrouwde omgeving.

Een dierenarts kijkt van tevoren altijd of het in laten slapen van uw huisdier echt nodig is.  

Voor andere behandelingen is het vaak beter om naar de kliniek te komen.

Kosten huisbezoek dierenarts voor katten

De kosten van een huisbezoek verschillen per kliniek en zijn afhankelijk van de kosten van het consult, of het buiten de openingstijden van de kliniek is en de afstand die de dierenarts moet afleggen om bij u te komen.

Wilt u meer weten over een huisbezoek en de daarbij behorende kosten?

Neem dan contact met ons op.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd