MCD officieel opleidingscentrum Interne Geneeskunde

Daarmee is het MCD – buiten de universiteiten om – de eerste kliniek met een opleidingsprogramma voor Europees Specialisten Interne Geneeskunde in de Benelux.

Céline Bik en Bart Ruijter worden de komende tijd onder leiding van internist en opleidingsdirecteur Yaiza Forcada opgeleid tot Europees erkend dierenarts-specialist in de interne geneeskunde.

En dat moest natuurlijk gevierd worden! We wensen Céline, Bart en Yaiza heel veel plezier en succes. 

Meer vraag naar specialistische zorg voor dieren

Waarom is het belangrijk dat er meer opleidingsplekken voor dierenarts-specialisten komen? Baasjes stellen steeds hogere eisen aan de zorg voor hun dier. We zien dat ze hun dier vaker laten opereren en behandelen. Ook de vraag naar specialistische zorg voor dieren zien we groeien. 

Om deze specialistische behandelingen en operaties te kunnen aanbieden, is het belangrijk dat dierenartsen zich kunnen specialiseren. AniCura draagt hieraan bij door te investeren in een uitbreiding van het aantal opleidingsplekken. Naast MCD, zijn er dierenartsen in opleiding tot dierenarts-specialist in:

Wat is een dierenarts-specialist?

Een dierenarts-specialist heeft na de zesjarige opleiding tot dierenarts een aanvullende Europees erkende opleiding van drie tot vier jaar gevolgd. Tijdens deze opleiding werkt de dierenarts onder begeleiding van een al erkende specialist. De opleiding tot specialist kan alleen met een Europees examen worden afgerond. 

Net zoals in de zorg voor mensen zijn er verschillende specialisaties mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van interne geneeskunde, orthopedie, chirurgie, echografie en oogheelkunde. 

De meeste dierenarts-specialisten werken in een verwijscentrum: dit is een ziekenhuis voor dieren. Bij AniCura werken meer dan 20 dierenarts-specialisten verspreid over vijf verwijs- en spoedklinieken.

Lees ook: Wanneer bezoekt u een ziekenhuis?

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd