Modernisering en extra zorgmogelijkheden bij Sterkliniek Maastricht

Sterkliniek Maastricht (voorheen dierenkliniek Kusters) dat in 2021 alweer 50 jaar bestaat, ondergaat een metamorfose. De kliniek aan De Beente 28 (Wijk 29/Heugem) breidt het team uit met een aantal dierenartsen, heeft nieuwe apparatuur aangeschaft voor nóg betere diagnoses en heeft als enige kliniek in Maastricht het certificaat ‘Cat friendly’ behaald.

Sterkliniek Maastricht (voorheen dierenkliniek Kusters) dat in 2021 alweer 50 jaar bestaat, ondergaat een metamorfose. De kliniek aan De Beente 28 (Wijk 29/Heugem) breidt het team uit met een aantal dierenartsen, heeft nieuwe apparatuur aangeschaft voor nóg betere diagnoses en heeft als enige kliniek in Maastricht het certificaat ‘Cat friendly’ behaald. 

De dierenkliniek heeft door de jaren heen een goede naam opgebouwd in Maastricht. Dierenarts en praktijkmanager Jeroen Kusters nam in de jaren '90 het stokje over van zijn vader die in 1971 de kliniek oprichtte. Jaarlijks voert de kliniek duizenden behandelingen uit. "We zijn een echte stadspraktijk: ongeveer helft van onze behandelingen betreft katten, daarna volgen honden en daarna konijnen en cavia's", vertelt Kusters. “En het allerbelangrijkste: klanten waarderen onze zorg- en dienstverlening met een hoog cijfer. Ze geven ons gemiddeld een 8,5. Daar mogen we best trots op zijn. We werken er bovendien altijd aan om dat cijfer nog hoger te krijgen”, zegt Kusters.  

Deskundig en betrokken team

Verantwoordelijk voor de goede zorg en service is het deskundige en betrokken team van Sterkliniek Dierenartsen Maastricht. Dat team bestaat uit twee dierenartsen en zes paraveterinairen (assistenten), waarvan er twee zich dagelijks richten op het aan de kliniek gekoppelde kattenhotel ‘De Gelaarsde Kat’. In 2019 werd het team uitgebreid met dierenarts Kimber Luyten, die bijzondere kennis van en ervaring heeft met weke delen chirurgie. Daarnaast is de kliniek op zoek naar nog een dierenarts.

Nieuwe apparatuur

Met de nieuwe apparatuur kunnen de dierenartsen van Sterkliniek Maastricht nog betere diagnoses stellen. Kusters: “Als we beter weten wat er aan de hand is, kunnen we de huisdieren nog beter behandelen. We zijn ontzettend blij met onze nieuwe apparatuur. Met het digitale röntgenapparaat kunnen we hart- en longproblemen beter onderzoeken. Met een CT-scan kunnen we de lichaamsonderdelen van de patiënt in beeld brengen met dunne plakjes. Hierdoor is meer gedetailleerde informatie te zien dan bij gewone röntgenfoto’s. Met het nieuwe echo-apparaat kunnen we onder meer een drachtig huisdier onderzoeken en buikonderzoek doen. Andere dierenartsen uit de regio kunnen eigenaren met hun dieren doorverwijzen naar ons voor een onderzoek met deze apparatuur”.

Dierentandarts

Naast de functie van 'gewone' dierenkliniek voor reguliere zorg, heeft Sterkliniek Dierenartsen Maastricht een verwijsfunctie als dierentandarts: andere dierenklinieken verwijzen huisdieren, voor tandheelkundige zorg door naar de kliniek. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van beugels, als daar een medische noodzaak voor is, wortelkanaalbehandelingen en het bewerken van afgebroken tanden. 

‘Cat Friendly’ gecertificeerd

Kusters: "Wij zijn sinds september 2019 'Cat Friendly Practice Silver' gecertificeerd. Deze internationale en felbegeerde accreditatie geeft niet alleen aan dat wij veel medische kennis van katten hebben, maar bovendien dat wij bij de zorg voor katten rekening houden met bijzondere eigenschappen van dit dier. "Katteneigenaren kunnen in de kliniek terecht voor bloeddrukmetingen en -behandelingen. Bloeddrukproblemen zijn nog een vaak gemiste diagnose bij katten en er zijn dan ook niet veel klinieken die uitgerust zijn voor onderzoek en behandeling hiervan", aldus Kusters. 

Duidelijke ambities

Voor de komende drie jaar heeft Kusters met zijn team duidelijke ambities. Kusters zelf wil zich nog verder verdiepen in tandheelkunde en zich daar volledig op toeleggen. Verder wil de kliniek zich nog meer gaan richten op katten, konijnen en cavia’s. 

Bezoek AniCura Maastricht

Kom bij ons langs. Ga naar: www.anicura.nl/maastricht

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd