Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Een lang en gezond leven

Voorkomen is beter dan genezen. Een cliché, maar niet voor niks. Een belangrijk deel van ons werk als dierenarts is dan ook uw dier gezond en fit houden met preventieve zorg, zoals regelmatige controles, vaccinatie, ontwormen, etc. Een gezondheidsplan dus.

GezondheidsPlan

Preventieve zorg begint voor uw dier al op jonge leeftijd en duurt een leven lang. Het gaat niet alleen over ‘voorkomen dat uw dier ziek wordt’, maar helpt uw dier ook jong en fit te houden. Door regelmatige gezondheidscontroles kunnen eventuele problemen vroeg opgespoord worden.

Tijdens deze consulten kijkt de dierenarts ook of uw hond of kat nog op een gezond gewicht zit en krijgt u indien nodig voedingsadvies. Daarnaast bevat dit plan ook de benodigde vaccinaties, ontwormings- en ontvlooiingsmiddelen en nog veel meer om uw dier in topconditie te houden.

Onze assistentes vertellen u graag meer over dit gezondheidsabonnement.

U kunt bij ons terecht voor:

Voorkomen van ziekte en infectie

 • Gezondheidscontroles
  Wacht niet tot klachten zichtbaar worden. Uw dier wordt tijdens de gezondheidscontrole gewogen en volledig nagekeken, inclusief het gebit. Pas daarna wordt er eventueel gevaccineerd.
 • Vaccineren van uw hond, kat, konijn
  Om levensbedreigende ziektes te voorkomen wordt uw dier jaarlijks ingeënt. Elk jaar bekijken we opnieuw welke inentingen voor uw dier nodig zijn. Dit geldt ook voor de binnenkat!
 • Bestrijding van parasieten
  Teken, vlooien, wormen. Uw hond of kat kan hiertegen beschermd worden door jaarlijkse behandeling. In het geval van ontwormen is behandeling zelfs 4 keer per jaar nodig.
 • Gebitsbehandeling
  Regelmatige gebitsreiniging zorgt ervoor dat uw dier geen tandplak en/of tandsteen vormt. Tandplak is de nummer 1 oorzaak van bacteriële ontstekingen in de mondholte bij uw hond of kat. Als het onbehandeld blijft leidt het uiteindelijk mogelijk zelfs tot verlies van tanden.

Het jonge dier

 • Juniorconsult
  Tijdens het junior consult met 7 maanden ongeveer, kijken we of uw pup of kitten zich goed ontwikkelt. Ook kunt u tijdens dit consult alle vragen die u heeft over uw puberende huisgenoot op ons afvuren. We geven graag advies.
 • Castratie/sterilisatie
  Met een sterilisatie voorkomt u mogelijke ziektes zoals melkkliertumoren of een baarmoederontsteking. Maar ook een castratie bij uw reu of kater kan helpen om gedragsproblemen te verhelpen. Wel raden wij aan om bij een reu eerst een tijdelijke castratie (chemische castratie) te doen, om zeker te zijn van de oorsprong van de gedragsproblemen.

Het oude dier

 • Artrose consult
  Artrose is slijtage van het gewricht, bijvoorbeeld de knie, elleboog of heup. Het is een pijnlijke aandoening, die alleen maar erger wordt. Meestal is er een onderliggende oorzaak, zoals heupdysplasie. Als er geen chirurgische behandeling (meer) mogelijk is, is er nog veel mogelijk om pijn te verminderen en verdere slijtage te vertragen. Wij begeleiden u graag.
 • Senioren onderzoek
  Tijdens een senioren consult wordt uw dier helemaal nagekeken. Uiteraard geven we extra aandacht aan problemen die leeftijdsgebonden zijn, zoals nierproblemen of artrose. Uw hond of kat is al senior vanaf een leeftijd van 8 jaar.

Gewichtscontrole en voedingsadvies

Is uw dier ineens veel aangekomen of juist afgevallen? Bij elk bezoek wegen we uw hond of kat om zo eventuele afwijkingen meteen aan te kunnen pakken. Zo kunnen we u adviseren over voeding, want ook een hond of kat heeft baat bij kwalitatief goede voeding, en hebben we een afslankprogramma voor honden en voor katten. Onze assistentes vertellen u er graag over.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd