Officiƫle hartscreening van uw hond

Wilt u met uw hond gaan fokken? Voor sommige rassen is een officiële hartscreening aan te raden. U kunt bij ons ook terecht voor een algemeen hartonderzoek bij het vermoeden van een probleem bij uw hond of kat.

Lees ook: Hartscreening kat

Voor verschillende rassen zijn screeningsprotocollen in ontwikkeling of reeds gereed.

Welke hartaandoeningen worden onderzocht?

De Boxer, Newfoundlander en Bullterriër worden onderzocht op onder andere aortastenose (een vernauwing in het begin van de grote lichaamsslagader), de Ierse Wolfshond  en de Duitse Dog worden onderzocht op DCM (dilaterende cardiomyopathie, een afwijking van de hartspier) en de Bullterriër en Cavalier King Charles Spaniel worden onderzocht op MI (mitralis insufficiëntie, een lekkende hartklep in de linker harthelft).

Lees hier meer over hartproblemen bij honden.

Screening Bullterriërs en katten op aangeboren nierafwijking

Bullterriërs (en katten) worden daarnaast bij ons ook gescreend op een aangeboren nierafwijking, PKD (polycystic kidney disease). Deze aandoening kan, bij sommige kattenrassen, ook middels DNA onderzoek worden opgespoord. Lees ook: Chronische en accute nierfalen bij katten.

Doppler-echografie

Voor een screening van het hart door middel van Doppler-echografie of voor het opvolgen van een hond of kat met een hartaandoening kunt u dan ook bij ons terecht. In ons artikel over een hartecho bij honden leest u meer over de Doppler-techniek bij hartecho's.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd