Lees ook: stress en vuurwerkangst kat en hond

Let op! Neem voor medicatie bij vuurwerkangst contact op met uw dierenarts. Niet alle kalmeringsmiddelen zijn voor elke hond of kat geschikt!

Wat is Zylkène?

Zylkène is een natuurlijk product dat kan helpen stress te verminderen bij uw hond of kat. Dit product helpt bij kortdurende stress. Hierdoor kunnen ze zich beter aanpassen en zullen er geen fysieke of emotionele problemen ontstaan. Dit supplement wordt ook ingezet wanneer er sprake is van vuurwerkangst.

Zylkène bevat het wereldwijd gepatenteerde decapeptide α-casozepine dat via een natuurlijk proces uit melkeiwit (caseïne) gewonnen is.

Combineren en veiligheid

Zylkène bij kortdurende stress bij hond of kat mag gecombineerd worden met medicijnen. Bovendien is het veilig te gebruiken bij fokdieren, zowel tijdens dracht als lactatie (wanneer het moederdier nog zogende kittens of pups heeft).

Zylkène is een voedingssupplement dat geen vervanging is voor een volwaardige voeding.

Dit voedingssupelement is:

  • hypoallergeen
  • vrij van conserveermiddelen
  • lactosevrij

Gebruik van Zylkène

Het gebruik van Zylkène verschilt bij kort- of langdurige stress.

Kortdurende stress

U kunt Zylkène gebruiken bij kortdurende stress van uw hond of kat (denk aan het verblijf in een pension). Het kalmerende middel kan 1 tot 2 dagen van tevoren worden begonnen. Vervolgens blijft u het gebruiken gedurende de periode van stress.

Langdurige stress

Bij bestaande, langdurige stress kan men binnen 1 tot 2 weken verbetering zien. Voor het beste resultaat dient Zylkène 1 tot 2 maanden gegeven te worden.

Zylkène toedienen bij honden of katten

De inhoud van de capsule is smakelijk en eenvoudig te geven: open de capsule en meng het wateroplosbare poeder met wat eten of een snoepje zoals een stukje worst, kaas of vis. De capsules kunnen ook in het geheel gegeven worden.

Dosis

Men hoeft het maar een keer per dag te geven. De gemiddelde dagelijkse hoeveelheid bedraagt 15 mg/kg.

Werking

Na 15-30 dagen dient er een evaluatie van het gedrag plaats te vinden en kan, indien nodig, het gebruik worden aangepast. Capsules zijn verkrijgbaar in 75 mg, 225 mg en 450 mg capsules, ieder met een eigen kleurcode en wordt geleverd in een verpakking van 30 capsules.

Advies bij stress

Als aanvulling op het gebruik van dit product kan ook gedragstraining bijdragen aan verandering van stress-gerelateerd gedrag. Ook is het belangrijk het gedrag van uw dier te begrijpe. Het gedrag van katten leren begrijpen kan bijvoorbeeld bijdragen aan rust voor uw kat. Laat u adviseren door uw AniCura dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd