Vlooienpipet bij katten aanbrengen

Als u uw kat gaat behandelen met een vlooienpipet dan zijn twee dingen waar u op moet letten: hoe u het aanbrengt en waar.

Zie ook: het gebruik van een vlooienpipet bij uw hond.

Net zoals temperaturen, zullen de meeste katten niet enthousiast worden van het aanbrengen van een vlooienpipet. Echter is het wel de meest logische en simpelste manier om vlooien te voorkomen.

Vlooienpyramide - afbeelding vergroten

Hoe kunt u het beste de vlooienpipet bij katten aanbrengen?

Als uw kat niet echt mee wilt werken als u de pipet aan wilt brengen kan het handig zijn om het even met zijn tweeën te doen.

Zo kan de een de kat vasthouden en de ander de pipet aanbrengen zodat uw kat zo kort mogelijk stress heeft.

Het belangrijkste waar u op moet letten is dat de vlooienpipet direct op de huid wordt aangebracht. Hiervoor maakt eerst u een goede scheidingslijn in de vacht van uw kat.

Zo kunt u goed bij de huid komen en blijft de vloeistof niet grotendeels in de vacht zitten.

Als het anti-vlooienmiddel namelijk alleen in de vacht terecht komt, dan werkt het niet.

Gebruik nooit permethrin bij katten. Dit is erg giftig en kan zelfs dodelijk zijn. Lees hier meer: permethrin giftig voor katten

Waar de vlooienpipet voor katten toedienen?

Om ervoor te zorgen dat uw kat niet aan het anti-vlooienmiddel gaat likken brengt u de pipet in de nek en/of tussen de schouderbladen aan.

Het beste kunt u de vloeistof over meerdere plekken verspreiden. Hierna neemt de talglaag van de kattenhuid het middel op en verdeelt het zich over de rest van het lichaam.

Na het toedienen adviseren we u om uw handen nog even goed te wassen.

Uw kat heeft vlooien: ontwormen?

Met of zonder vlooien: het ontwormen van uw kat is altijd nodig.

Waarom ontvlooien altijd nodig is? Vlooien kunnen voor verschillende soorten wormen zorgen bij uw kat. Lees meer op: ontwormen kat of ontvlooien kat.

Gebruik antiparasieten middelen

Gebruikt u een antiparasieten middel bij uw huisdier? Volg altijd de gebruiksaanwijzingen op uit de bijsluiter. Houd ook rekening met de veiligheidsvoorschriften die hierin benoemd staan. Twijfelt u hoe u de middelen aan uw dier moet geven? Neem dan gerust contact op uw AniCura dierenarts.

Contact a veterinarian

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.