Een veilige kerst voor je hond

Kerst brengt vaak stress met zich mee. Het huis is mooi versierd met lichtjes en andere kerstdecoratie. Veel honden houden van een vaste routine en niet van veranderingen in hun omgeving. Zo kunnen honden tijdens kerst een beetje gestrest zijn omdat het huis er anders uitziet, de routine verandert en er gasten over de vloer komen. We hebben daarom een paar tips en adviezen verzameld om kerst voor jou en je hond veilig en aangenaam te maken.

5 tips voor een veilige kerst voor je viervoeter:


1. Vermijd giftig voedsel

De meeste mensen weten dat chocolade giftig is voor honden, maar wist je ook dat rozijnen en druiven dodelijk kunnen zijn voor je hond? Daarnaast zijn ook noten erg gevaarlijk.

2. Houd je aan de routine van je hond

Probeer je te houden aan de gebruikelijke routines voor het geven van eten en uitlaten van je hond. Creëer een veilige plek waar je hond rustig kan liggen. Leg bijvoorbeeld een kauwstickje neer en zorg voor een bakje met water. Maak dit al ruim voor kerst in orde zodat de hond een vertrouwde plek heeft voor als de gasten komen.

3. Geeft je hond geen eten van het kerstdiner

Tenminste, niet in grote hoeveelheden. Veel gerechten van het kerstdiner bevatten veel zout en vet wat voor maag-darmproblemen kan zorgen. Bovendien geef je ze al snel te veel eten.

4. Let op met kerstversieringen en de kaarsen

Zorg ervoor dat je hond geen breekbare versieringen kan omstoten en zich niet kan bezeren. Let ook op kwispelende staarten, deze zijn zeer brandbaar in de buurt van kaarsen.

5. Dingen die je wel kunt geven – in kleine hoeveelheden

We snappen dat het leuk is om het kerstdiner te kunnen delen met je hond. Er zijn een paar gerechten die je – in kleine hoeveelheden – kunt geven aan je hond: een stukje spareribs of een stukje braadvlees zonder vet. Een stukje zalm zonder graatjes, gehaktballen zonder ui en brood.

Lees ook:

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd