Degeneratieve Myelopathie bij honden

Degeneratieve Myelopathie is een aandoening die regelmatig voorkomt bij de Duitse herder. Door nog onduidelijke oorzaak komen er beschadigingen in de structuren van het ruggenmerg.

Degeneratieve Myelopathie bij honden

De eerste symptomen zien we vaak op een leeftijd van zes tot zeven jaar en uiten zich als eerste door moeilijk opstaan. In het begin lijken de klachten op die van heupdysplasie.

Na een tijdje wordt het achterste deel van de rug steeds minder sterk en gaat de hond lopen in een dronkemansgang. Uiteindelijk kan de hond ook de controle verliezen over de urine en ontlasting. De dieren hebben geen pijn.

Diagnose

Voor de diagnose wordt gekeken naar de symptomen. Hierbij wordt ook gekeken of er mogelijk andere oorzaken zijn. Een 100% zekere diagnose is lastig. Om rughernia uit te sluiten moeten namelijk röntgencontrastopnamen van de wervelkolom gemaakt worden.

Nog weinig bekend over deze aandoening

Er is op dit moment helaas nog geen behandeling voor Degeneratieve Myelopathie. Er wordt wel onderzoek gedaan naar medicijnen die de ziekte zouden kunnen vertragen. Vraag uw dierenarts naar de laatste inzichten. 

De snelheid waarmee de aandoening verergert in de tijd varieert van hond tot hond. Uiteindelijk wordt de levenskwaliteit van de hond vaak zo laag dat de keuze wordt gemaakt om de hond in te laten slapen.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd