Twee nieuwe opleidingsplaatsen oogheelkunde en diagnostische beeldvorming voor dierenarts-specialisten

28 november 2022, Utrecht - AniCura Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) breidt haar opleidingsprogramma voor Europees specialisten verder uit.

Vanaf het najaar is de specialistische verwijskliniek gestart met het opleiden van twee dierenarts-specialisten op het gebied van oogheelkunde en diagnostische beeldvorming. De SDU is hiermee naast de universiteit Utrecht één van de twee opleidingsplaatsen voor Europees specialisten oogheelkunde in Nederland.

Lauren Goossens en Bas Wetzels starten als dierenarts-specialist in opleiding bij de Specialistische Dierenkliniek Utrecht

In Nederland is er een groot tekort aan dierenartsen en dierenarts-specialisten. Ook de SDU ziet een toename in het aantal patiënten en de vraag naar hoogwaardige dierzorg. In Nederland zijn er momenteel rond de 220 Europees specialisten in de veterinaire sector, waarvan er slechts acht oogheelkundig specialist zijn en circa negen specialisten diagnostische beeldvorming. Europees specialisten diagnostische beeldvorming bepalen de aard en plaats van een ziekte door middel van het maken en beoordelen van echo’s, röntgenfoto’s, CT-scans en MRI’s. Om dierenklinieken en huisdiereigenaren nu en in de toekomst specialistische behandelingen en operaties te kunnen aanbieden, investeert AniCura in het opleiden van nieuw talent. 

Lauren Goossens, de specialist oogheelkunde in opleiding staat onder begeleiding van Europees Specialist oogheelkunde Rick F. Sanchez. Bas Wetzels, de specialist diagnostische beeldvorming in opleiding wordt begeleid door Europees specialisten Susanne Boroffka, Maartje Vastenburg-Passon en llse Tiemessen. De SDU leidt momenteel vier 'residences' op en inmiddels is er al één afgestudeerd. “Met ons opleidingscentrum hopen we kundige dierenarts-specialisten op te leiden en zo onze bijdrage te leveren aan de toekomst van de diergeneeskunde in Nederland”, aldus Edgar Scheepens, Europees specialist chirurgie en general manager van de SDU. 

Over Lauren Goossens


Lauren Goossens is in 2018 afgestudeerd aan de universiteit in Gent. Nadat ze een aantal jaren als dierenarts heeft gewerkt, is ze in 2021 bij de SDU haar ‘internship’ gestart. In augustus 2022 mocht ze starten met de opleiding tot Europees specialist oogheelkunde onder begeleiding van Rick F. Sanchez. Lauren: “Ik kijk er enorm naar uit mijn kennis op het gebied van oogheelkunde nog verder te verdiepen. Het is een pittige opleiding die ongeveer vier jaar zal duren, wat ik er natuurlijk allemaal voor over heb om huisdieren met verschillende oogproblemen zoals staar nog beter te kunnen helpen.” 

Over Bas Wetzels


In 2016 is Bas Wetzels afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde aan de universiteit Utrecht. Hierna heeft hij in verschillende eerste- en tweedelijns dierenartsenpraktijken gewerkt. Sinds juni 2021 is hij begonnen als intern diagnostische beeldvorming bij de SDU. Bas: “Het is ontzettend leuk om me te kunnen verdiepen in de radiologie. Ik leer iedere dag ontzettend veel van mijn drie begeleiders bij de SDU en de kennisuitwisseling met andere AniCura radiologen wereldwijd.”

Opleidingen tot dierenarts-specialist


In totaal leidt AniCura bijna twintig specialisten op. Naast de SDU worden ook bij andere specialistische dierenklinieken opleidingen tot dierenarts-specialist aangeboden, zoals bij:

AniCura Medisch Centrum voor dieren in Amsterdam
AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden
AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht
AniCura De Tweede lijn in Zwolle

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd